Home » Mobiltelefon » En livredder i lommen
En livredder i lommen

En livredder i lommen

Share

Med en smartphone er det nu muligt at skaffe livredning hurtigt og præcist ved hjælp af en ny app. Rådet for Større Badesikkerhed lancerer nu app’en Strandklar, der kan præcisere, hvor der er sket en ulykke, så redningsmandskabet hurtigt og effektivt kan rykke ud til det rette sted

Igennem de seneste ti år er der sket cirka 700 drukneulykker ved strandene i Danmark. Denne statistik har Rådet for Større Badesikkerhed i flere år forsøgt at nedbringe. Nu lancerer organisationen en app, der netop skal minimere og i bedste fald eliminere drukneulykkerne.

App’en er i stand til at fortælle alarmcentralen, nøjagtigt hvor ulykken er sket. Dette sker via strandnumre og koordinater, som app’en informerer om.

Se også:  Oclean X Pro Elite [TEST]: Techsmart tandbørste giver bedre bisser

I begyndelsen af 2011 blev projektet med strandnummerering startet. Projektets formål var at nummergive alle strande i Danmark, så redningsmandskabet hurtigt kan rykke ud til det korrekte sted og assistere ved badeulykker.

Læs også: Ny app hjælper dig, når uheldet er ude.

»Strandnumrene giver redningsmandskabet mulighed for hurtig og præcis udrykning. Det er svært at beskrive, præcis hvor du befinder dig på en strand, og derfor spildes kostbar tid ofte på forvirring om placering,« udtaler Sven Hedegaard, formand for Rådet for Større Badesikkerhed.

Ud over koordinater samt opkaldsfunktion til 112 indeholder app’en også nyttige råd til situationer på stranden. Eksempelvis hvad du skal gøre, hvis du får et glasskår op i foden eller brander dig på en brandmand. »Det er meningen, at app’en skal være en lille hjælper på stranden. For ud over sin livreddende funktion skal den også være en hjælp i de mindre kritiske situationer,« udtaler formanden.

Se også:  Sony Xperia 1 III [TEST]: På flere måder den vildeste mobil lige nu

Rådet for Større Badesikkerhed har udarbejdet app’en i håb om, at de fleste danskere vil hente den ned på deres telefoner. »Det handler ikke kun om egen sikkerhed, men også om andres. Det kan sagtens være personer, du ikke kender, der har brug for hjælp, og som måske endnu ikke har kendskab til app’en,« siger Sven Hedegaard.

Applikationen Strandklar er nu gratis tilgængelig i Apples App Store og på Google Play.

Læs også: Sommerens bedste apps


TAGS
app
smartphone
sundhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S