Home » Bilen » En lektie i brugeruvenlighed
En lektie i brugeruvenlighed

En lektie i brugeruvenlighed

Share

Terratec har sendt sin medieafspiller Noxon M740 på gaden, og for at sige det mildt så gik testen ikke godt, faktisk endte vi med at stå med en ubrugelig medieafspiller

Medieafspillere er som sådan ikke noget nyt, og vi har også testet et par stykker af dem her på redaktionen i tidens løb. Nu har Terratec så sendt sin nye Noxon M740 på gaden, der ud over at være en medieafspiller også har plads til en harddisk, så du kan gemme film, billeder og musik direkte på afspilleren.

M740 er en relativt stor enhed, ikke at det er nødvendigt, men Terratec har designet den, så den ligner en almindelig dvd-afspiller i format. Derved passer den ind sammen med dine øvrige enheder under dit husalter.

Med enheder som M740 er der ikke den store installation. Pak enheden ud, slut den til dit tv via det medfølgende hdmi-kabel, og sæt strøm til den, hvilket var, hvad vi gjorde.

M740 startede så lige op med tyske tekster, og da undertegnede ikke er verdens bedste til at læse tysk, så var det en anelse kompliceret at finde det rigtige menupunkt, hvor vi kunne skifte sproget over til engelsk (der var ikke mulighed for danske tekster).

Kedelig menu

Med engelske tekster kiggede vi lige nærmere på, hvad enheden egentlig indeholdt rent hardware- og forbindelsesmæssigt. På forsiden er den udstyret med en usb-port og en medielæser, der kan læse sd/mmc-kort. På bagsiden er der forbindelser til hdmi, av, rgb og sata, så der er masser af muligheder for at koble den til dit tv og til eksterne harddiske, både via usb og sata.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Der er også plads til, at du kan montere en harddisk selv, og det er utrolig let at klare. Du skal blot lukke op for en lille klap og indsætte harddisken, og så er enheden udstyret med en harddisk.

Nuvel – vi var klar til at kigge nærmere på, hvad dyret faktisk kunne tilbyde, og begyndte at kigge lidt rundt i menuen. Med det samme skal vi sige, at det muligvis er en af de kedeligste menuer, vi endnu har set. De menupunkter, der er, står på række hen over skærmen, og du kan så bladre mellem dem. Når de bliver fremhævet, ser du en række underpunkter.

Muligheden for at lave en eller anden form for grafisk brugergrænseflade var til stede, men det har Terratec fravalgt til fordel for en grænseflade, der er nogenlunde lige så spændende som kold havregrød. Det var muligvis medvirkende til, at vi havde lidt udfordringer med at finde skiftet fra tyske til engelske menuer.

Umiddelbart var der ikke de store overraskelser at finde i M740. Den kan vise film, billeder og afspille musik, så langt så godt. Men vi havde fået en mail fra Terratec, hvori der stod, at vi skulle opdatere firmwaren, for så ville vi få understøttelse for uPnP-server.

Det lød spændende, så vi hentede den nye firmware fra Terratec. Det var en selvudpakkende fil, og instruktionerne fortalte os, at vi skulle lægge den nye firmware på en usb-stik, så vi pakkede filerne ud til vores usb-nøgle og satte den så i M740.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Forvirringen bredte sig

Nu var det så, det gik galt. For de menupunkter, som vejledningen sagde, vi skulle igennem, eksisterede ikke. Vi gættede så i stedet og fandt et sted, hvor vi kunne lave en ’System update’. Bortset fra at det ikke virkede.

Vejledningen stod både på tysk og engelsk, så vi slog sproget tilbage til tysk, og nu kunne vi så finde menupunkterne (det viste sig at være de samme, bare oversat underligt). Men vi kunne stadig ikke opdatere enheden.

Vi tjekkede vores usb-nøgle og fandt, at filerne var blevet pakket ud til en undermappe. Vi flyttede dem så over til roden af usb-nøglen og forsøgte igen at opdatere medieafspilleren. Nu skete der noget: Den installerede, den opdaterede, og endelig så ville den genstarte.

Det var så så langt, vi kom. Den genstartede og genstartede og genstartede og – ja, det blev den ved med. Efter 30 minutter prøvede vi at slukke for den ved at tage strømmen og så tænde for den igen, men lige meget hjalp det.

Det endte med, at vi kastede håndklædet i ringen, pakkede M740 sammen og konstaterede, at det var godt, det ikke var en dims, vi rent faktisk havde givet penge for.

Det, vi så, var dårlig brugerbetjening, dårlige oversættelser og tydeligvis mulighed for at ødelægge enheden, når den skal opdateres. Ikke en medieafspiller, vi kan anbefale.


Noxon M740
  • Funktionalitet
  • Pris

Alt om DATA siger

Det er ikke ofte, vi fraråder vores læsere at købe en enhed, men det gør vi her. På så mange måder er den bare ikke god nok, og at den ikke kan opdateres, er en mindre katastrofe.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
medieafspiller
Terratec

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S