Home » Software » En kode til det hele
En kode til det hele

En kode til det hele

Share

Med programmet KeePass administrerer du nemt og sikkert dine adgangskoder ved hjælp af en enkelt hovednøgle

I dag skal du bruge en adgangskode til stort set alt. Du skal bruge en til Windows Live ID, en anden til din e-mailadresse, en for hver af dine sociale netværkskonti, og så er der netbanken … listen er nærmest uendelig.

Forhåbentlig ved du allerede, at hver konto bør have sin egen, unikke kode.
Men selv om dine konti er sikre, og du undgår at anvende et enkelt, usikkert kodeord til dem alle, så er mange adgangs-koder vanskelige at huske. Det er her, KeePass kommer ind i billedet. Det er et gratis, open-source program, som hjælper dig med at oprette stærke adgangskoder, uden at du skal huske dem alle. Du lægger alle adgangskoder i en database, som er låst med en hovednøgle. Dermed behøver du kun huske et sæt af login-oplysninger.

Se også:  Guide: Genopret din pc fra den store katastrofe

Læs også:Sådan får du et sikkert password

[pt id=’2022276′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”DATATIDS BEDSTE TIPKlik på Keepass-skrivebordsikonet for at åbne programmet hver gang du går online. Dermed sparer du megen kostbar tid. “‘]

DATATIDS BEDSTE TIPKlik på Keepass-skrivebordsikonet for at åbne programmet, hver gang du går online. Dermed sparer du megen, kostbar tid.

1 Hent programmet

Du installerer programmet via http://keepass.info. I feltet Getting KeePass klikker du på ”Downloads” og derefter på ”KeePass 2.18 (Installer EXE for Windows)”. I pop-up-boksen klikker du på ”Run”, og installationen begynder. I en ny boks (sprog) klikker du på Dansk > OK. Herefter åbner KeePass Password Safe Setup Wizard.

[pt id=’2022275′ size=’large’ link=’file’]

 

Luk andre programmer, før du klikker på ”Næste”. På følgende skærm skal du acceptere licensaftalen. Klik på ”Næste” for at godkende filplaceringen. På næste skærm-billede vælges ”Komplet installation”. Tryk på ”Næste”. Herefter vises tre muligheder for ikoner. På sidste skærmbillede klikker du på Installer> Færdig.

[pt id=’2022277′ size=’large’ link=’file’]

 

En pop-up-boks spørger, om du vil aktivere automatiske opdateringer. Klik på ”Aktiver”. KeePass åbnes. Klik på File > New og så på ”Gem” for at oprette en ny database med adgangskoder. Et nyt vindue beder dig skrive en hovedadgangskode, som fremover vil kræves for at åbne databasen. Indtast din kode og klik på ”OK”.

Se også:  Før ferien: Alt det du bare må have med

Læs også:Tip: Husk adgangskoden!

[pt id=’2022278′ size=’large’ link=’file’]

 

Et pop-up-vindue med databasens indstillinger dukker op. Under fanebladet ”General” giver du et navn til databasen og kan tilføje en beskrivelse. Lad alt andet være på standardindstillingerne, og klik ”OK”. Nu ses hovedvinduet, hvor du opbygger din database. Til venstre ses kategorigrupper. Til højre ses aktuelle kodeords-poster.

[pt id=’2022279′ size=’large’ link=’file’]

 

Når alt er sat op, er du klar til at gemme din første adgangskode i databasen. Klik på adgangskode-ikonet (en skruenøgle og en pil) i menulinjen, og vælg “Add Entry”. Indtast en titel – for eksempel Facebook –, dit brugernavn, en URL og den faktiske adgangskode. Klik “OK”. Din nye post vil nu være på listen over adgangskoder.

[pt id=’2022280′ size=’large’ link=’file’]

 

På samme måde som i trin 5 tilføjer du dine log-in-oplysninger til KeePass for alle dine onlinekonti, fra sociale medier til e-mail, shopping og netbank. Dette kan tage et stykke tid, afhængigt af om du kan huske alle dine passwords. Det kan virke besværligt, men husk på at dette er sidste gang, du skal huske dem.

[pt id=’2022281′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du har indtastet dine adgangskoder og til-hørende hjemmesider, kan det se overvældende ud. Nye poster bliver gemt under ‘General’, men du kan bruge de andre mapper til at organisere de indtastede poster. Du kan også oprette undermapper. Klik på en kategori og vælg “Tilføj gruppe”. Navngiv den nye mappe.

[pt id=’2022282′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du har brugt en masse tid på at oprette din database, så husk at gemme den. Klik på File > Save As > Save to File. Derefter skal du vælge et filnavn og en placering for basen. Til sidst klikker du på ‘Save’. Fremover, skal du bare klikke på ikonet Save, som ligner en diskette. Du skal kun angive en placering første gang.

[pt id=’2022283′ size=’large’ link=’file’]

 

Næste gang du besøger et websted, der kræver log-in, åbner du KeePass og finder med søgefeltet øverst den relevante post. Klik på posten, og webadressen ses i bunden af skærmen. Klik på den, og højreklik i det nye vindue på din post og vælg “Perform auto-type”. KeePass indtaster nu dit brugernavn og din adgangskode for dig!

[pt id=’2022284′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du er færdig online, logger du ud af KeePass. Vælg File> Exit for at beskytte alle dine kontonavne og adgangskoder. Husk, at du ikke må udlevere dine KeePass-kodeord til andre. Ellers vil de have adgang til dine konti. Nu er du færdig. Velkommen til en verden uden adgangs-koder og uden hackere, som kan angribe din konto.

[pt id=’2022285′ size=’large’ link=’file’]

 

Open source

Med open source-software er kildekoden tilgængelig for alle. Brugerne opfordres til at ændre programmet for at gøre softwaren endnu mere nyttigt og med tiden luge eventuelle fejl ud.

Automatiske opdateringer

Når du har automatiske opdateringer slået til for bestemte programmer og applikationer, giver du tilladelse til, at programmet installerer opdateringer og opgraderinger uden at spørge om din tilladelse.

Læs også:Sådan undgår du, at dit password bliver misbrugt


TAGS
Adgangskode
Guide
KeePass
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S