Home » AOD Pro » En ”frø” i væggen sparer tusindvis af standby-timer i bygninger
En ”frø” i væggen sparer tusindvis af standby-timer i bygninger

En ”frø” i væggen sparer tusindvis af standby-timer i bygninger

Share

Spar på det samlede energiforbrug i bygninger med en smart Bluetooth-enhed – en ”frø” – som kan kobles på næsten alle typer af installationer

Der er mange penge at hente for virksomheder ved at reducere energiforbruget i bygninger. En af de store strømslugere er standby-forbruget, efter at den sidste medarbejder har forladt arbejdspladsen og slukket for lyset. Blandt synderne er skærme, dockingstationer og ladere til headsets og mobiler. Men tyske Frogblue tilbyder en lille Bluetooth-enhed, som ifølge virksomheden kan nedbringe virksomhedernes strømforbrug med tusindvis af kroner.

”Frøen” forbinder trådløst bygningers mange installationer i form af lys, varme, ventilation, rullegitre, alarmsystemer, markiser og vinduer. Man installerer en række Frogs, som de hedder, i de eksisterende elinstallationer. De forskellige Frogs sættes op til at tænde og slukke lyset, slukke enheder, der ikke er i brug, samt styre rullegitre, markiser og vinduer.

Se også:  Sådan sparer du på elregningen med smart home-produkter

Via Bluetooth forbindes de trådløst med andre Frogs i installationen og udveksler forskellige informationer, der dikterer, hvilke handlinger der skal udføres – eksempelvis kør rullegitre ned, når alt lys slukkes.

I eksisterende elinstallationer

Løsningen fra Frogblue kan anvendes i eksisterende installationer, og den skulle være enkel at opsætte, hvilket sikrer, at installationsprisen kan holdes på et minimum.

Udover at en Frogblue-løsning kan omdanne bygninger til en ”smart building”, kan den også sikre virksomheden væsentlige energibesparelser. I hvert fald, hvis man skal tro virksomhedens regnestykke.

En klassisk bordgruppe bestående af fire hæve/sænke-borde, fire dockingstationer, syv skærme, diverse ladere til headsets og mobiler har et samlet forbrug i standby på 0,05 kWh. Antager man, at der på et år er et gennemsnitligt antal standby timer på 7132, viser regnestykket, at standbyprisen pr. år, med udgangspunkt i en gennemsnitlig pris pr. kWh på 3,50 kroner, udgør 1248 kroner – ifølge Frogblue.

Se også:  Få mest ud af pengene, når du køber gadgets til sommeren

Ganger man beløbet ud på en større kontorbygning med for eksempel 100 bordgrupper, er der tale om en betragtelig besparelse, som opnås, mens medarbejderne holder fri, argumenterer producenten.


TAGS
Energiforbrug
smart hjem
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S