Home » Robot » En fremtidsverden af robotdyr
En fremtidsverden af robotdyr

En fremtidsverden af robotdyr

Share

Naturen har befolket alle elementer, og det gør robotefterligninger selvskrevne til overvågning, eftersøgning, redningsarbejde og helbredstjek af næsten alle miljøer. Men i fremtiden vil dyrerobotter utvivlsomt også erstatte levende dyr i fangenskab og sikre, at vildtlevende arter forbliver vildtlevende

Overbevisende flagermus med simpel mekanik

Flyvende robotdyr findes i flere udformninger, men en bestemt art af flyvedyr har været svær at efterligne for robotbranchen. Et forskerhold fra Division of Engineering and Applied Science under universitetet Caltech i Californien har dog forsøgt kunststykket og udviklet en flagermusrobot, der både ligner og flyver som sit levende forbillede. 

”Bat Bot” har et vingefang på 35 cm og vejer kun 93 gram. Krop og vinger er genskabt af silikone trukket ud over et kulfiberskelet. En computer og adskillige sensorer er klemt ind i hovedet, og fire minimotorer er fordelt langs rygraden. 

En virkelig flagermus er en mesterflyver, der kan bevæge knogleled og de fingre, hvor imellem flyvehuden er udspændt, på over 40 forskellige måder. Knoglerne tilpasser desuden vingernes form for hvert eneste vingeslag.

Forskerne opgav dog at lave en mekanisk efterligning af en flagermusvinge med alle led og bevægelsesmuligheder.

Resultatet blev en temmelig simpel flagermus uden knoer, knoled eller bevægelige håndled, men alligevel er den i stand til at flyve og flakse aldeles realistisk.

Flyvehuden har forskerne udviklet med et ultratyndt, strækbart silikoneskind. 

En indbygget computer og flere sensorer gør Bat Bot sikker under både glideflugt, lynhurtige retningsskift og skarpe dyk. Samtidig er robotten lille og blød, og uden snurrende propeller er den helt ufarlig og kan anvendes i byer, på byggepladser og andre steder, hvor den for eksempel kan tage fotos. Skulle den ramme en person eller en rude, sker der ingen skade på nogen af delene – modsat ved sammenstød med droner.

Ligesom sit forbillede har Bat Bot en meget sammensat og fleksibel opbygning og kan udføre fire forskellige vingebevægelser i skulder, albue, håndled og med halen. 

1 2 3 4Næste

TAGS
AI
robot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S