Home » Andet » En faldstamme og noget teknologi
En faldstamme og noget teknologi

En faldstamme og noget teknologi

Share

Er et af livets store spørgsmål ikke, hvordan man forbinder en faldstamme med teknologi og data? Giver det ikke mening at stille sådan et utrolig relevant spørgsmål? Det er der nok ikke mange, der mener, men vi prøver alligevel.

Faldstammen

Hvis vi starter med faldstammen, så er svaret ret ligetil. Faldstammen er et afløbsrør. Her tænker man måske: Hvorfor hedder det så ikke bare et afløbsrør? Og det er et rigtig godt spørgsmål, hvis man ikke kender til dette. En faldstamme er nemlig et helt specielt afløbsrør, nemlig et lodret afløbsrør. Lyder det ikke specielt? Måske ikke, men det er det til gengæld, hvis man påpeger, hvad afløbsrøret skal bruges til. Det skal nemlig bruges til at sikre transporten af spildevand i etagebygninger. Dette kan være enhver etagebygning. Et toetagers rækkehus? Tjek. Et lejlighedskompleks? Tjek. En stor kontorbygning? Tjek. Endda et hus, der har to eller flere etager.

Dermed er det ret nemt at gennemskue, at en faldstamme er vigtig i bygninger som disse. Som borger har man desuden pligt til at vedligeholde faldstammen. Men hvordan gør man det, kan man nu spørge? Det er heldigvis ikke så svært.

Man skal blot sørge for at bruge sine afløb til det, de er beregnede til. Man må for eksempel ikke smide affald i sit toilet, hvilket måske siger sig selv. Samtidig må store mængder fedt og madrester fra håndvasken ikke komme ned i afløbet. Dette kan måske være lidt sværere at undgå, hvorfor man eventuelt kan bruge en opsamlingssi. Det er selvfølgelig ikke noget problem, at diverse væsker ryger ned i afløbsrørene, da dette er meningen, men man skal helst undgå andet end dette. Mere forebyggende i forhold til tilstoppede rør, kan man regelmæssigt hælde varmt eller kogende vand i håndvasken, toilet eller gulvafløbet.

Vedligeholder man ikke faldstammen, kan det resultere i problemer. Dette kan blandt andet være utætheder i røret, samt lugtgener. I værste fald kan det resultere i udsivning af vand, hvilket kan give rustaflejringer i områderne omkring faldstammen.

Hvordan en eventuel renovering af ens faldstamme foregår, findes der ikke et entydigt svar på, da det kan være kompliceret. Men det kan Modulett hjælpe med, da de er eksperter.

Hvad med teknologi og data?

Du har nok ventet længe på et svar på dette spørgsmål – hvilket også forklarer placeringen her til sidst i artiklen. Det helt ærlige svar er dog, at det ikke vides. Man kan selvfølgelig finde en faldstamme, for eksempel i et smart home, men her er forbindelsen nok lidt svær at finde. Man kan også have elektroniske sager på badeværelset eller i køkkenet, men igen, så kan det være svært at finde forbindelsen. I det mindste fik du lært noget om faldstammer.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S