Home » Erhverv » En epoke er slut, men nye muligheder skabt
En epoke er slut, men nye muligheder skabt

En epoke er slut, men nye muligheder skabt

Share
Fra standard- til specialløsninger

Udvikleren af DSI-SYSTEM, Thomas Hejlsberg, er for længst ude af Dansk System Industri, der blev stiftet i 1980 af civilingeniør Anne Grethe Pind, hvis it-kompetence kom fra ansættelse hos Datacentralen, IBM og Regnecentralen.

Men hvis man trækker linjen tilbage til midt- og slutfirserne samt 90’erne, hvor de to danske softwarehuse havde deres storhedstid, er det givet Dansk System Industri, der bedst har formået at fastholde sit oprindelige afsæt.

Ikke inden for tekstbehandling, som helt blev skåret væk for år tilbage, men inden for specialløsninger, der stadig den dag i dag har en pæn markedsandel i den offentlige sektor.

I mange år var det danske politi en stor kunde, men også inden for eksempelvis tandplejesektoren, og ikke mindst skoletandplejen har man haft – og har stadig – en stor dominans. Faktisk på hele 70 procent.

I 1994 solgte Anne Grethe Pind Dansk System Industri til Jens Søgård, direktør i og ejer af Front-data i Århus, og senere blev virksomheden omdøbt til DSI-NEXT for lige som at trække en linje ind i fremtiden. Kernekompetencerne hed nu blandt andet sharepoint og .net-udvikling.

Yderligere satsning på it-outsourcing

Ud over fusionen har IT Relation opkøbt Softcom Solutions, som efter markant vækst de seneste år er blevet en væsentlig aktør på it-outsourcingmarkedet i Køben-havnsområdet og på Sjælland. Netop Softcom Solutions’ geografiske stærke positionering har medvirket til at bane vejen for konsolideringen.

Se også:  Spar 20 procent med ny model: Lad supportfirma overtage din it-medarbejder

Med den foreløbige udbygning i hovedstadsområdet og på Sjælland vil opkøbet af Softcom Solutions således gøre platform i den del af landet særdeles markant, lyder det fra administrerende direktør Henrik Kastbjerg.

Årsomsætning på 300 millioner

Disse kræfter har man nu samlet i virksomheden IT Relation, der er fusioneret med DSI-NEXT og Front-data, hvor software- samt løsningsudvikling og it-outsourcing udgør forretningsområderne. Dermed er det nu – efter 37 år – endegyldigt slut med DSI-brandet, lige som navnet Front-data er forsvundet.

Med den nordiske kapitalfond Adelis Equity Partners i ryggen har de tre virksomheder konsolideret sig i en – efter eget udsagn – ambitiøs fusion, hvor formålet blandt andet er at skabe en endnu mere attraktiv spiller på it-outsourcingmarkedet.

”Vi investerer et betydeligt beløb i det nye selskab for at skabe kontinuitet og sende et klart signal om vores vilje til at forsætte. Ambitionen er, at vi i løbet af de kommende år skal vinde betydelige markedsandele. Vi kommer forsat til at servicere samme type kunder – lige fra mindre til store virksomheder, og alle tre selskaber kommer fra en kultur med høj grad af fokus på kundeservice, kvalitet samt teknologisk knowhow”, siger administrerende direktør i IT Relation, Henrik Kastbjerg, tv., der her ses sammen med kommerciel direktør Stig Bundgaard.

”Ud af tre succesfulde og veldrevne virksomheder skaber vi et endnu stærkere fundament med synergier samt stordriftsfordele og dermed endnu mere værdiskabelse for kunderne”, siger Henrik Kastbjerg, grundlægger af og hovedaktionær i IT Relation.

Se også:  De bedste gratis programmer lige nu

Han fortsætter som administrerende direktør i det nye selskab med Stig Bundgaard som kommerciel direktør og Anders Kaag som teknisk direktør.

IT Relation kommer til at beskæftige 200 medarbejdere fra afdelingerne i Herning, Aarhus, Odense og København og vil omsætte for omkring 300 millioner kroner. Forhenværende administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling, bliver formand for bestyrelsen i den fusionerede virksomhed.

 

TAGS
Dansk System Industri
erhverv
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S