Home » Erhverv » En epoke er slut, men nye muligheder skabt
En epoke er slut, men nye muligheder skabt

En epoke er slut, men nye muligheder skabt

Share

Efter 37 år som selvstændig aktør i den danske it-verden, er det nu endegyldigt slut med det hæderkronede DSI-brand. Kompetencerne er det dog ikke slut med. DSI-NEXT – det tidligere Dansk System Industri – er nemlig fusioneret med IT Relation samt Front-data og er nu klar til fremtidens udfordringer. Alt om DATA fortæller her historien om en af Danmarks hæderkronede softwaresucceser. Vi begynder i de glade DOS-dage…!

Tro det eller lad være – men der var faktisk en gang, hvor Microsoft kun var en magtfaktor inden for pc-styresystemer og slet ikke havde set lyset inden for eksempelvis kontorapplikationer.

Det var dengang, hvor det danske marked for tekstbehandling blev domineret af amerikanske Word Perfect samt ikke mindst Danline og Dansk System Industri med henholdsvis Dantekst og DSI-SYSTEM. De to sidstnævnte udviklede endda stærke databaseløsninger, der blandt andet slog deres folder i den offentlige sektor.

Det var i de glade DOS-dage, og hvis man dengang havde vovet den påstand, at verdens førende tekstbehandlingssystem WordPerfect få år senere ville være tværet ud og stort set være forsvundet fra det danske marked, ville man være blevet anset for komplet idiot.

Ikke desto mindre, var det lige præcis det, der skete. Da Microsoft lancerede først Windows og siden den grafiske brugerflade, snublede WordPerfect fuldstændig i transformationen og blev med Windows-versionen blandt andet viklet ind i en større skandale med en af sine storkunder.

Se også:  Spar 20 procent med ny model: Lad supportfirma overtage din it-medarbejder
Sejlivet dansk softwareudvikling

Med mindre man befinder sig i USA, ved ingen blandt den yngre generation, hvem eller hvad WordPerfect er. Det eksisterer imidlertid den dag i dag, men kun som en skygge af sig selv. Firmaet blev siden opkøbt af canadiske Corel, der med stor dygtighed har formået at degradere alle de produkter, virksomheden har opkøbt.

Ud over WordPerfect kan eksempelvis også nævnes de grafiske programmer fra Micrografx og sideombrydningsprogrammet Ventura, som blev udviklet af Xerox. Set med nutidens it-briller på, hvor internationale brands dominerer softwaremarkedet, er det imidlertid lidt imponerende, at de to pæredanske softwarehuse Danline og Dansk System Industri, der siden midten af 90’erne har heddet DSI-NEXT, fortsat er aktører på det lokale marked.

Danline er i dag et reklame- og webbureau, men det er stadig firmaets stifter og udvikler af det oprindelige Dantekst, Mads Lund, der står i spidsen for virksomheden, og det er ligeledes egenudviklede databaseløsninger, der er det bærende element for de ydelser, man sælger til sine kunder.

37 år med DSI-brandet

37 år i den danske softwarebranche er det blevet til for Dansk System Industri, der blev stiftet i 1980. I 1984 blev tekstbehandlingsprogrammet DSI-TEKST lanceret på Kontor & Data messen i Bella Center.

Siden lancerede man DSI-SYSTEM, der desuden indbefattede databaseløsning samt rapportgenerator, og i DOS-verdenen var der øjeblikkeligt tale om en klar succes. Allerede tidligt fik man godt fat i den offentlige sektor. I 1984 fik Dansk System Industri således DSB som storkunde.

Se også:  Epson WF-C579R [TEST]: Den økonomiske - Alt i en-printeren til hele kontoret

Det blev indgangen til en række andre offentlige institutioner såsom Justitsministeriet, Politiet, Domstolsstyrelsen, Højesteret, Forsvarskommandoen, Indenrigsministeriet, Flygtningestyrelsen og Statens Informations Tjeneste.

Gennem årene er der udviklet en lang række standardapplikationer, såvel af Dansk System Industri som af forhandlere og storkunder. Igennem tiden er DSI-SYSTEM blevet oversat til en række sprog, blandt andre svensk og norsk, men også spansk og tysk, da man forsøgte sig med en målrettet indsats mod det spanske og tyske marked.

Således havde man i 1992 egen stand på CeBIT. Desuden blev det oversat til engelsk, idet man i midten af 90’erne forsøgte sig med eksport til det amerikanske marked og i en periode på to år havde eget salgskontor i Dallas. En salgsindsats rettet mod markederne i Fjernøsten blev det også til.

I 1990 indgik Dansk System Industri et partnerskab med brødrene Preben og Erik Damgaard i Damgaard Data, idet man lancerede integration til regnskabssystemet Concorde. I 1996 besluttede man at bruge Microsoft og Oracle som fremtidig platform og konverterede alle løsninger.

Det skyldtes især, at de store offentlige kunder lagde sig fast på en Microsoft-standard. Den Windows baserede version af DSI-SYSTEM – DSI-OFFICE – kæmpede imidlertid forgæves mod Microsofts officeapplikationer.

TAGS
Dansk System Industri
erhverv
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S