Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

En designsmutter fra Sony

Sony SRS-DB500 virker udmærket, men behøver de at lyse blåt?.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke til at overse – når man tænder for Sony SRS-DB500, ser man en pulserende blå ring omkring multifunktionsknappen. Man kan godt opgive alle forestillinger om en passende atmosfære ved nydelsen af film eller spil. Vi må formode, at Sony enten har haft en bunke led’er tilovers, eller også synes foretagendet, at det stærkt lysende display ser godt ud.

Bortset fra det er materialekvaliteten ringe. Satellithøjttalerne er store, men deres gennemførte plastickonstruktion og fjerlette væsen får dem til at virke billige og tarvelige. De har også indbyggede kabler med specielle stik. Hvis ledningerne ryger, er man sandsynligvis nødt til at sende hele enheden tilbage til Sony.

Subwooferen er tungere, men lider under en tilsvarende, skrøbelig plastickonstruktion. Det oplyste jog-hjul føles lidt gummiagtigt, og hele fronten bøjer sig en anelse, når man løfter den. Sony er kendt for en skrabet designfilosofi, men SRS-DB500 virker som noget, der er lavet af en billig konkurrent. Altså indtil man hører lyden.

På trods af den billige plastickonstruktion leverer højttalerne en fremragende præstation, når det gælder om at reproducere alle de lyde og eksplosioner, man finder i en moderne film eller et computerspil. Bassen er klar, diskanten er fin, og de har en dyb, rumlig lyd, som kun Sonys 65 års erfaring kan frembringe. Musik lyder også strålende.

På trods af SRS-DB500’s udseende har Sony inddraget en masse nyttig teknologi i højttalerne. Der er en praktisk indgang på forsiden, så man kan tilslutte en iPod eller en walkman. Med multifunktionshjulet kan man tilpasse bas og diskant, som man vil. Der er også en infrarød fjernbetjening, så man kan justere indstillingerne på afstand.

En mulig forklaring på Sonys design kan man finde i emballagen – man sigter først og fremmest på spilfolket. Men så snart man er færdig med udseendet og samlekvaliteten, er her meget at sætte pris på, uanset om man er til spil eller ej.