Home » Mobiltelefon » En bagside med fordele
En bagside med fordele

En bagside med fordele

Share

YotaPhone har ikke kun skærm på forsiden. Mobilen er også udstyret med e-ink-display på bagsiden. Og det er faktisk slet ikke så dum en idé

Selvom producenterne forsøger at lokke os med den ene smarte funktion efter den anden, er det sjældent man føler, at der virkelig sker noget banebrydende med mobilen, som vender op og ned på vores brug af den. Det er dog bogstaveligt talt tilfældet med YotaPhone 2, som føjer en helt ny dimension til brugeroplevelsen.

To skærme

En knivskarp skærm med høj kontrast og flotte farver er herligt, når man vil se video, spille spil eller bladrer igennem billeder, men overflødig, når man vil læse nyheder, e-bøger, tekstmeddelelser og lignende. Her har en kedelig grå e-ink-skærm derimod nogle fordele.

Det har Yota Devices taget konsekvensen af og simpelthen skabt en smartphone med to skærme – en almindelig farveskæm på fronten og en e-ink-skærm på bagsiden. Ideen er jo egentlig utrolig oplagt, men lyder næsten for vild til at fungere. På trods af visse knaster, slipper Yota dog overraskende godt af sted med det.

Brugbar bagside

Yota har nemlig ikke bare smidt en e-ink-skærm på bagsiden uden at tænke over implementeringen. For selvom du sådan set kan bruge den til at styre alle mobilens funktioner, er det kun visse ting, den egner sig til.

Se også:  De bedste smartphones [STORTEST]: Så seje er de nyeste topmobiler

Det er der taget højde for i brugerfladen, som er designet specifikt til skærmen. Den består grundlæggende af to dele – et YotaCover med en baggrund du selv vælger samt basale notifikationer og så en række paneler, du selv kan skræddersy med det indhold, du ønsker. Det kan eksempelvis være ur, vejr, kontakter, beskeder, spil, apps og ikke mindst e-bogslæser og nyhedsfeed.

Især de sidste to ting fungerer rigtig godt på skærmen og er noget, man kommer til at sætte pris på med det samme. Mobilen rummer en Yota-optimeret rss-læser baseret på den populære Feedly-app, som giver dig nem adgang til alt dit yndlingsindhold fra favorithjemmesiderne. Således bliver det hurtigt en vane at flippe mobilen rundt, når man vil tjekke hurtige nyheder.

Fordele og ulemper

Features som ur, vejr og beskeder er også en fordel at have på e-ink-skærmen, fordi den modsat frontskærmen aldrig slukker. Det er der ikke behov for, da e-ink stort set ingen strøm bruger. Således har du hele tiden de basale informationer tilgængelige uden at skulle tænde frontskærmen.

En anden fordel ved e-ink er, at den ikke anvender bagbelysning. Derfor er der ingen problemer med at tyde, hvad der står på den, selv i højt solskin.
En e-ink-skærm har dog også visse ulemper. Opdateringsfrekvensen og touch-responsen er slet ikke, som vi har lært at forvente af en mobilskærm.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler

Du må væbne dig med tålmodighed, når du bladrer i nyheder og navigerer i menuer. Det skal man lige vænne sig til, men man lærer at leve med det, og især da det er langsomme opgaver som læsning, man bruger den til, er problemet ikke så stort.

Pengene værd

Yota-skærmen er uden tvivl mobilens trumf. Ser vi bort fra den et kort øjeblik, er der faktisk bare tale om en ganske almindelig Android-mobil. Ikke af high end-klassen, men omtrent hvad man kan kalde mellemklassen.

Den er helt simpelt designet i plastik med blot en powerknap samt en kombineret volumenkontrol/simkort-holder til at bryde de glatte linjer.

Frontskærmen måler 5”, har full HD-opløsning og er beklædt med Gorilla Glass 3. Den er behagelig at se på, men leverer ikke det mest naturlige billede. Farverne er meget mættede, og kontrasten kunne være bedre.

Ydelsen er heller ikke helt i top, men rigelig til almindelig brug, mens batteriet trods e-ink-skærmen er hurtigt brugt op. Det største problem er, at mobilen kører det efterhånden noget forældede Android 4.4 som styresystem. Vi er således et godt stykke fra de bedste topmobiler, og med det taget i betragtning bliver prisen for Yota-skærmen ret pebret. Alt i alt tilbyder den dog nok ekstraværdi til at være pengene værd.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Nøgletal

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Som almindelig Android-mobil er den ikke noget særligt, men e-ink-displayet hæver brugeroplevelsen gevaldigt. Der er stadig nogle kanter, der skal slibes til, før den er helt i mål, men konceptet holder, og den ekstra skærm giver nogle store fordele.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
E-ink
smartphone
yotaphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S