Home » AOD Pro » Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder
Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder

Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder

Share

Sikkerhedsfirmaet Check Point har taget pulsen på botnet-situationen lige nu. Emotet-botnettet og dens malware er igen den største globale cybertrussel. I Danmark er den største cybertrussel Qbot-malwaren

En gammel kending blandt sikkerhedseksperter er tilbage. Hele syv procent af alle virksomheder på globalt plan er blevet ramt af Emotet-botnettet i december måned. Dermed er det berygtede botnet igen den største globale cybertrussel mod virksomheder. Det viser den seneste Global Threat Index for december 2020 fra Check Point Research.

Bortset fra november, hvor botnettet var henvist til en femteplads, har Emotet siden juli måned været den største globale cybertrussel. Analytikere hos Check Point har nu også opdaget, at Emotet-botnettet er blevet opdateret med nye muligheder for ondsindede angreb, hvilket giver hackerne nye og flere indgangsvinkler til at ramme virksomhederne.

Se også:  Global politiindsats mod frygtet ransomware fører til adskillige anholdelser

Botnettet, der så dagens lys i 2014, kan potentielt koste virksomheder mange penge, hvis de bliver ramt af dens malware. Således har Department of Homeland Security tidligere estimeret, at hvert angreb kan koste virksomheder op mod 1 million dollar, oplyser Check Point.

Botnettet er blevet farligere

”Emotet var oprindelig en malware udviklet til at stjæle brugeres bankinformationer. Siden hen har den udviklet sig til at være en af de mest destruktive malware-varianter, der kan koste virksomhederne dyrt,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er head of security engineering hos Check Point i Danmark. Han fortsætter:

”Endnu engang ser vi, at Emotet-botnettet falder i aktivitet blot for at genopstå med fornyet styrke med nye og mere udspekulerede muligheder angreb mod virksomheder. Det er en tendens, vi har oplevet igennem længere tid med flere forskellige botnets. Derfor skal man som virksomhed altid forsøge at være på forkant med de nyeste cybertrusler. Det er især vigtigt, at medarbejdere uddannes i at genkende ondsindede e-mails, så de ikke spreder malware til resten af virksomheden.”

Se også:  Danskernes webkameraer er åbne for hackere

I Danmark er den største cybertrussel mod virksomheder Qbot-malwaren. I december blev 9,58 procent af alle danske virksomheder ramt af denne malware.


TAGS
botnet
malware
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S