Home » Erhverv » Emojis indtager arbejdspladsen – men uden kys og hjerter
Emojis indtager arbejdspladsen – men uden kys og hjerter

Emojis indtager arbejdspladsen – men uden kys og hjerter

Share

66 pct. af danskerne har brugt emojis i deres arbejdsmails, og 75 pct. af os finder det passende over for ligestillede, underordnede eller nærmeste leder. Til gengæld holder vi igen over for chefen. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov og Adobe. Se de mest populære emojis her, og hvordan de adskiller sig fra dem, vi sender til vores venner, familie og kæreste.

En smilende emoji eller en thumbs-up er ikke forbeholdt venner, familie og kæreste. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget på vegne af Adobe.

Undersøgelsen viser, at 66 pct. af os har brugt emojis i vores arbejdsmails, og at hele 83 pct. mener, at det enten altid eller sommetider er passende at sende emojis til vores ligestillede kolleger. Tallet er kun lidt lavere for underordnede kolleger eller nærmeste leder, til gengæld er chefen et no-go: 54 pct. mener, at det enten er upassende eller meget upassende at sende emojis til personer i ledelsen eller bestyrelsen.

Se også:  Teknologi gør 4 dages arbejdsuge mulig i Danmark

”Undersøgelsen peger på, at den uformelle kommunikation, vi er vant til fra kontakt med venner og familie på sms og sociale medier, i høj grad sætter sit præg på vores omgang med kollegerne. Emojis er en nem måde at gøre sine e-mails mere personlige på, hvilket mange godt kan lide. Det er derfor også interessant, at så mange stadig anser det som decideret upassende at sende dem til chefen,” siger Imran Afzal, nordisk marketingchef for Adobe Marketing Cloud.

Den klassiske smilende emoji topper listen i forhold til både arbejdsmails og private mails. Thumbs-up er vi også glade for i begge sammenhænge. Til gengæld undlader vi kysse- og hjerteemojis, når vi kommunikerer med vores kolleger: vi vælger i stedet solbrillefjæset eller det sultne ansigt.

Se også:  117 nye emojis på vej til din mobil - endelig er svupperen her
Emojis mail.

Emojis mail.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1020 CAWI-interviews med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 16.-26. september 2016.


TAGS
arbejde
Emoji
smiley

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S