Home » Energi » Elprisen falder
Elprisen falder

Elprisen falder

Share

En effektiv håndtering af energikrisen betyder, at forsyningen ikke er så hårdt ramt som frygtet. Det giver lavere gaspriser, og elprisen følger samme vej

Selvom Rusland har lukket for gassen, er prisen på naturgas i Europa faldet 44 procent på knap tre uger. Det skriver Ekstrabladet.

Det heftige prisfald kan ifølge Kristian Poulsen, energianalytiker ved Green Power Denmark, som avisen har talt med, skyldes, at det er gået overraskende godt med at få fyldt gaslagrene op. På nuværende tidspunkt er de omkring 84 procent fyldt, og der bliver stadig fyldt på, selvom der er lukket for Nord Stream 1.

Elpriserne følger med

Det er et langt mere positivt scenarie end antaget, og det gør at gaspriserne falder. Det samme gør elpriserne, som ifølge Ekstrabladet er faldet cirka tilsvarende.

Se også:  Fleksibilitet i elnettet rummer potentiale for enorme energibesparelser

Om det er noget man som dansker konkret vil kunne mærke anhænger af ens elaftale. De fleste har en aftale, hvor prisen låses for en periode, på baggrund af et estimat som elselskabet laver. Hvis ikke det kan mærkes lige nu, vil det dog kunne mærkes med tiden, når prisestimatet igen justeres.

Selvom priserne således ikke ser ud til at galopere i vejret længere, er der dog langt til at vi når “normale tilstande”. Faldet kommer på baggrund af et så højt et niveau, at der fortsat er langt ned til priserne før krisen.


TAGS
energi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S