Home » Hovedtelefoner og højttalere » Elipson W35 [TEST]: Kuglerund franskmand spreder vellyd
Elipson W35 [TEST]: Kuglerund franskmand spreder vellyd

Elipson W35 [TEST]: Kuglerund franskmand spreder vellyd

Share

Denne højttaler er nok kuglerund, og det er ikke helt dumt

Den er testens dyreste, største og mest aparte højttaler, men franske Elipson W35 tager på alle måder kegler. Det kugleformede design er iøjnefaldende, men det er ikke kun en gimmick. Kuglen har højttalere i begge sider, og det sikrer god lydspredning ud til siderne.

Elipson W35 er en næsten 10 kg tung sag. Den høje vægt er altid et godt tegn. Gode højttaler-enheder er tunge, og et tungt kabinet er mindre tilbøjeligt til at ”spille med”.

W35 er 350 mm i diameter (deraf navnet), og er man Star Wars-fan, giver det sorte metaldesign sikkert associationer til ”Dødsstjernen”. Men det er en seriøs højttaler med beskyttelse i hård plast på hver side og et bælte i midten af eloxeret aluminium, hvor du også finder betjeningsknapper.

Se også:  Her optages musikken direkte på pladen

Idémændene bag højttaleren har i øvrigt produceret hi-fi i mange år. Derfor undrer det ikke, at højttaleren foruden at understøtte Android og iOS også kan afspille en masse – herunder de tabsfrie FLAC og Apple Lossless.

Rundt i rummet

Hvis du placerer Elipson-højttaleren centralt i rummet spredes lyden jævnt ud. Hvis du placerer højttaleren op ad en væg, vil væggen medvirke til at sprede lyden ud i rummet. Du kan stille W35 i en reol eller tilkøbe ben, så den står frit i rummet. Du kan endda få et vægbeslag, så den hænger ud fra væggen. Eller hvad med et kabel, så du kan hænge den ned fra loftet!

Alle tilslutninger sidder fint gemt i bunden. Til vores store glæde medfølger der også en lille fjernbetjening, så du let kan styre lyden uden at skulle benytte knapperne på højttaleren eller finde din smartphone frem.

Se også:  Bowers & Wilkens Formation Flex [TEST]: Detaljeret og neddæmpet lyd

Et yderligere plus ved den runde form er, at det sikrer en stiv konstruktion uden parallelle flader, som ellers kan medføre resonanser (hvilket er et almindeligt problem i traditionelle, kasseformede kabinetter).

Lydmæssigt skuffer Elipson bestemt heller ikke. Det er tydeligt, at her er tale om testens største højttaler (og dyreste). Lydtrykket er ganske enkelt kraftigere og gengivelsen fyldig. Der er ikke tale om gengivelse i hi-fi-kvalitet, og diskanten kunne være mere luftig og detaljeret. Men til den daglige musikunderholdning er W35 perfekt, og den er nem at placere i stuen.

 


TAGS
Elipson
fjernbetjening
Hi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S