Home » Hi-Fi » Elipson Chroma Carbon [TEST]: Fransk model i kulfiber
Elipson Chroma Carbon [TEST]: Fransk model i kulfiber

Elipson Chroma Carbon [TEST]: Fransk model i kulfiber

Share

Lyden er i orden, men byggekvaliteten er for billig, den halvpebrede pris taget i betragtning

Den skiller sig ud; det må man give den. Vi falder dog ikke på halen over denne franske model. Kulfiber er et materiale med indiskutable kvaliteter. Specielt kønt er det dog ikke, så at plastre hele plinten til med det, giver ikke point i vores bog. Det er imidlertid noget af det, som du betaler ekstra for i denne luksusudgave af Chroma 400.

Billigt bygget

Grundmodellen koster 2000 kroner mindre, og man kan desværre godt mærke på Chroma Carbon, at den bygger på et halvbilligt fundament. Den er nogenlunde nem at sætte op, selvom drivremmen, lidt atypisk, må hele vejen rundt om pladetallerkenen.

Se også:  Pladespillere [STORTEST]: Giv dine vinyler de bedste vilkår

Konstruktionen opleves ikke særlig gennemarbejdet, og der er ikke kælet for detaljerne i samme grad som mange andre pladespiller i prisklassen. Der er eksempelvis ingen modstand i løftearmen, så når du slipper den, hamrer nålen ned i pladen. Sådan en tur overlever den næppe mange gange.

Det er en skam, når pladespillere kommer med en kvalitets-pickup præmonteret. Ortofon 2M Red-pickup er et populært valg i den lidt bedre klasse, men vi oplever desværre et misforhold mellem pladespillerens kvalitet og den fine pickup.

Bredspektret lyd

Pickuppen får dog følgeskab af en fin kulfiberarm, og lydkvaliteten er for så vidt slet ikke ringe. Chroma Carbon leverer et rigt og bredspektret lydbillede med god varme og en fremtrædende vokal, om end der er tendens til lidt rumlen i bassen.

Se også:  Danske hænder bygger en af verdens bedste pladespillere

Den når dog ikke samme niveau som den billigere NAD C558, hverken i design eller lydkvalitet, og derfor er det svært at se, hvorfor man skulle betale 1000 kroner mere.

 


TAGS
Elipson
pladespiller
vinyl

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S