Home » Erhverv » Elementært min kære Watson
Elementært min kære Watson

Elementært min kære Watson

Share
Intelligente støvkorn

Jeg skal blankt indrømme, at jeg ikke lige har været opmærksom på, at IBM er gået ind i markedet for vejrprognoser, men grundlæggende illustrerer det jo meget godt, at it kommer til at spille en altdominerende rolle i vores hverdag.

Således fortæller Kim Escherich, at i løbet af ganske få år vil begrebet Internet of Things blive udvidet til et niveau, vi ikke fatter i dag. Vi vil nemlig få computere, der er så små, at vi ikke kan se dem med det blotte øje.

”Og jeg mener virkelig fuldt funktionelle computere i en størrelse, så de kan integreres i ethvert tænkeligt produkt”, siger Kim Escherich. Han føjer til, at der ikke bare er tale om tags baseret på eksempelvis radioteknologi, men computere med cpu, hukommelse og ikke mindst integrerede sensorer.

Den naturlige konsekvens heraf er naturligvis, at vi indtil videre kun lige har set toppen af isbjerget for så vidt angår de teknologiske muligheder,
når intelligent støv, som han kalder det, ser dagens lys med computere på 100 x 100 mikron om et til to år.

25.000 intelligente bygninger
erhverv

IBM og ISS entrerede i 2016 om en samarbejdsaftale, der gælder 25.000 bygninger på verdensplan, hvor IBM’s Watson Internet of Things-teknologi kommer til at spille en markant rolle.

I sommeren 2016 indgik IBM Danmark og servicevirksomheden ISS en kæmpekontrakt. Den går ud på, at IBM’s Watson Internet of Things skal hjælpe ISS med at servicere 25.000 bygninger globalt – inklusive ISS hovedkvarteret i København.

Se også:  Corona skubber til kunstig intelligens – men der er en slem forhindring

Grundlæggende handler det om at gøre bygningerne intelligente. Målet er såvel at optimere ressourcerne til drift og vedligehold som at gøre bygningerne mere behagelige at opholde sig i. Det giver nemlig mere tilfredse medarbejdere, og tilfredse medarbejdere yder mere. En klar win-win situation for både ISS og koncernens kunder.

Millioner af sensorer i døre, vinduer, stole og borde samt klima- og ventilationsanlæg indsamler en mangfoldighed af data, der både giver et billede af udnyttelsesgraden af de forskellige lokaler og gør det muligt at optimere indeklimaet, blandt andet ud fra hvorledes vind og vejr påvirker bygningerne.

Denne kognitive computerteknologi vil altså bruge data til at hjælpe ISS med at optimere deres services og få en bedre forståelse af, hvorledes brugerne anvender bygninger. ISS har desuden indgået et samarbejde med IoT Denmark om Sigfox-baserede IoT-løsninger.

Se også:  Corona skubber til kunstig intelligens – men der er en slem forhindring
The Giga Connected World

Som Kim Escherich ser verden, er virksomhederne for alvor ved at være klar til at tage imod Internet of Things, og det positive budskab er, at det ikke længere blot handler om at spare penge, men om at kunne tilbyde bedre produkter og bedre services.

Vi er med andre ord nået til bølge nummer to, og vi har kun lige set toppen af isbjerget, men det, der ifølge Kim Escherich for alvor kommer til at sætte dagsordenen i fremtiden bliver koblingen mellem den fysiske og den digitale verden.

Watson-teknologien breder sig over en mangfoldighed af løsninger, og med et erfaringsgrundlag på en lille halv snes år med Watson, og ikke mindst en række industrispecifikke løsninger, har IBM formentlig placeret sig i en ganske attraktiv situation.

Det kan godt være, at samspillet med 3000 danske vejrstationer via The Weather Company lyder ganske banalt, men ikke desto mindre er det tegn på, at IoT blot er starten på det, som Kim Escherich kalder for The Giga Connected World.

TAGS
big data
IBM
informationsteknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S