Home » Sikkerhed » Elegant sikring af din smartphone
Elegant sikring af din smartphone

Elegant sikring af din smartphone

Share

Vi har ventet længe på ESET’s mobile sikkerhedsløsning, men nu er den her endelig, og den er præcis lige så god, som vi havde håbet og forventet

Det er altid rart, når ens forventninger bliver opfyldt, og indrømmet – vores forventninger til ESET Mobile Security var høje. Vi har længe ventet på, at dette slovakiske sikkerhedsfirma skulle få sin mobile løsning klar, ikke mindst efter et besøg til hovedkontoret i Bratislava tidligere på året, hvor vi blev præsenteret for deres mange sikkerhedstiltag på forskellige fronter.

For at hente programmet fra ESET er det nødvendigt at registrere sig først og derved modtage brugernavn og kodeord. Dette er vigtigt, for det skal bruges efterfølgende til aktivering af produktet.

Da vi havde fået installeret programmet på vores smartphone, bad det selv om denne aktivering, og vi havde så et par muligheder – dels at indtaste brugernavn og kodeord, dels at købe programmet, dels at indtaste en aktiveringskode, hvis vi havde modtaget en sådan.

Grundig opsætning

Herefter blev vi så guidet igennem opsætningen af programmet. Ikke at den var avanceret, men der var en del småting, der enten skulle eller burde sættes op. Vi valgte at sætte telefonen op til den maksimale sikkerhed, hvilket vil sige, at vi blandt andet valgte, at telefonen skulle låse, hvis vores simkort blev erstattet med et ukendt simkort. Samtidig skulle der så dukke en besked op på skærmen, der informerede om, at telefonen var låst, og det kun var os, der var i stand til at låse den op. En ret fed funktion.

Se også:  Vind en stærk sikkerhedspakke

Vi tilføjede også et simkort, vi stolede på, så det var muligt at bruge et enkelt andet kort i vores smartphone.

Vi forsynede ESET Mobile Security med en kode, så det kun var os, der kunne ændre i opsætningen af programmet, og vi slog alle funktioner til i antivirusdelen, så programmet gav den bedste beskyttelse og samtidig belastede telefonen maksimalt. Vi ønskede at se, hvor meget det betød for vores smartphone.

Antispam-indstillingerne gav nogle ret spændende muligheder. Det var blandt andet muligt at blokere for anonyme opkald, at blokere ukendte eller kendte kontakter, både på sms, mms og indgående/udgående opkald. Jeg kan sagtens forestille mig, at den funktion vil blive populær.

En ting, der er væsentlig ved alle sikkerhedsprogrammer til smartphones, er anti-tyveri-indstillingerne. I ESET Mobile Security er der de vanlige indstillinger med, at det er muligt via sms at slette telefonen, låse den og finde den. Du kan også nulstille ESET’s egen sikkerhedskode. Hvis du fra et mobilnummer har defineret det som et, der er tillid til, sender det en sms med en speciel kode. Så hvis du har mistanke om, at tyven kender kodeordet til dit sikkerhedsprogram, kan du hurtigt ændre det.

Alle de andre småting

ESET Mobile Security var dog ikke færdig med at imponere os, for under punktet ’Sikkerhedskontrol’ var der blandt andet mulighed for at kontrollere telefonens generelle indstillinger. Du får så en status for din smartphone og kan læse blandt andet status for bluetooth og få forklaret, hvorfor det er en fordel, at den er slået fra, når den ikke bruges, om dataoverførsel på roaming-netværk er tilladt, om mobilt netværksroaming er slået til og meget mere. Den del er faktisk god og gør det let at undgå uventede regninger på ferien.

Se også:  ESET Internet Security 2020 [TEST]: Blandt markedets bedste sikkerhedspakker

Du kan også se en jobliste og der få et overblik over, hvilke processer, tjenester og opgaver der kører og dermed belaster din smartphone.

Reddede vores smartphone

ESET Mobile Security er et godt produkt, vi mærkede ingen nedgang i ydelsen på vores smartphone med programmet installeret, og det forstyrrede os ikke under vores test – dog med en enkelt undtagelse.Vi skulle bruge et program til vores smartphone fra Google Play, og da vi havde hentet det og skulle til at installere det, dukkede ESET Mobile Security pludselig op og advarede os. Programmet indeholdt malware, og hvis vi havde fået installeret det på vores mobil, ville det have kunnet kopiere vores kontaktliste og sendt til den cyberkriminelle, der havde udviklet programmet.

Vi researchede lidt på programmet, og det viste sig at være en helt ny malware, der lige var dukket op, og som sikkert har ramt mange smartphones. Vi takker ESET for, at det ikke blev vores smartphone, der blev ramt.


ESET Mobile Security
  • Funktionalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Klart vores nye favoritsikkerhedsprogram til smartphone. Programmet er let og elegant at bruge, og det stoppede et stykke nyt malware i at ramme vores mobil. Skønt.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på ESET Multi-Device Security Pack 1 Device 1 Year ESET Key GLOBAL
TAGS
eset
Mobile Security
mobilsikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S