Home » Transport » Elcykler [STORTEST]: Fra ladcykel til monstercruiser – hvilken elcykel skal du vælge?
Elcykler [STORTEST]: Fra ladcykel til monstercruiser – hvilken elcykel skal du vælge?

Elcykler [STORTEST]: Fra ladcykel til monstercruiser – hvilken elcykel skal du vælge?

Share

Elcykler fås i et utal af varianter. Der er noget for enhver smag og ethvert behov. Så hvilken er den rette for dig? Vi tester syv vidt forskellige modeller og fortæller, hvad du skal holde øje med

Er turen til arbejde længere end 10 kilometer, kan man begynde at overveje, om cyklen er det rette transportmiddel. Men tvivlen kan muligvis overvindes, hvis du får dig en model med elektrisk motor. Den letter arbejdet i benene, så der er mere overskud til de lange ture.

Testet i hverdagen

Det samme kan gøre sig gældende, hvis du skal fragte større ting – eller børn. Måske behøver du ikke en bil. En cykel med lad kan vise sig at være en bedre – og i hvert fald billigere – løsning.

Her kigger vi på syv elcykler, som kan dække forskellige behov.

Vores testscenarie er en tur til og fra arbejde på cirka 12 kilometer hver vej. Rytteren vejer cirka 90 kilo, og vi har kørt med fuld batteri-assistance på cyklerne i almindeligt dansk efterårsvejr.

Reedaktøren mener

”Når først du har vænnet dig til at tage turen til arbejde på en elcykel, er det svært at gå tilbage til en gammeldags jernhest. Elcyklen er dog ikke den mest praktiske løsning til småærinder eller en bytur om aftenen. Den kan være sværere at parkere, og det er bøvlet at gå rundt med batteriet. Heldigvis kører mange af cykler fint uden batteriet sat i.”
Rasmus Elm Rasmussen

Visse modeller er særligt egnede til denne type kørsel. Andre modeller har andre fordele. Vi forsøger her at bedømme cyklerne ud fra de brugsscenarier, hvor de har deres styrke. Ingen cykel kan dække alle behov lige godt, og derfor er der heller ikke nogen testvinder.

Se også:  Nu bliver det nemmere at oplade elbilen, når man bor i lejlighed
Computer og mobilapps

I Danmark må elcyklerne højst hjælpe dig op til 25 km/t., og motoren må maksimalt yde 250 W. De såkaldte speed pedelecs er dog en undtagelse. Om sådan én har vi også med hver.

7 ting du skal overveje, når du køber elcykel

Hvor tech-smarte cyklerne er, er meget forskelligt. Nogle modeller er mere eller mindre bare en almindelig cykel tilsat en elmotor og et batteri, andre har app til mobilbetjening, mens enkelte er gennemelektronificerede som den super smarte VanMoof-cykel, vi også har med her.


TAGS
elcykel
elektriske transportmidler
speed pedelec

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S