Home » Hardware » Elbiler kan blive markant dyrere fra 2021 – ingen afgiftsrabatter i nyt finanslovsforslag
Elbiler kan blive markant dyrere fra 2021 – ingen afgiftsrabatter i nyt finanslovsforslag

Elbiler kan blive markant dyrere fra 2021 – ingen afgiftsrabatter i nyt finanslovsforslag

Share

Fritagelsen for afgifter på elbiler er ikke regnet ind i regeringens nyligt fremlagt finanslovsforslag, og det betyder at den står til at stige til 65 procent af den almindelige registreringsafgift. Det kommer til at betyde prishop på over hundred tusind kroner for nogle af markedets mest populære modeller

Balladen var der også sidste år, hvor afgiften stod til at tage et hop i indeværende år, men det blev afbødet af en midlertidig udsættelse af de planlagte afgiftsstigninger.

Den udsættelse gælder dog kun for i år. Og da regeringen ikke har tænkt afgiftsstoppet ind i det finanslovsforslag, der blev fremlagt i går, står elbilerne til at tage et betydeligt spring op i pris, når vi kommer over nytår. Fra de nuværende 20 procent skal afgiften stige til 65 procent af den almindelige registreringsafgift på biler.

Se også:  Sonys vilde elbil rammer gaderne i år

Det betyder, at en populær model som Tesla Model 3 Long Range stiger med 135.000 kroner, mens Audi e-tron 55 quattro vil stig med hele 337.743 kroner. Det viser beregninger som FDM har foretaget.

Rammer også billige elbiler

Beregningerne viser også, at billigere elbiler som den kommende VW ID.3 58 kWh Family og den udbredte Hyundai Kona 64 kWh bliver hårdt ramt. De stiger med henholdsvis 80.959 kroner og 11.150 kroner. Elbiler der koster under 400.000 kroner har reelt være fritaget for afgifter hidtil, men sådan bliver det ikke længere.

I hvert fald ikke, hvis der ikke kommer en ny udsættelse – eller endnu bedre – en langsigtet plan for afgifter på elbiler. Og sådan en er faktisk på vej fra den såkaldte Eldrup-kommission, men hvilket forsalg kommisionen kommer med og om det kan blive sat i værk i nærmeste fremtid er uvist.

Se også:  Denne elbil banker Tesla eftertrykkeligt på rækkevidde

Hvis ikke der kommer en ny plan for afgifterne vil de stige til 90 procent i 2022 og komme fuldt på niveau med almindelige biler i 2023.

Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?


TAGS
afgift
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S