Home » Transport » Elbiler får endnu vildere autopilot med ny LiDAR-teknologi
Elbiler får endnu vildere autopilot med ny LiDAR-teknologi

Elbiler får endnu vildere autopilot med ny LiDAR-teknologi

Share

Den tredje generation af Valeos LiDAR-teknologi leverer bedre rækkevidde, opløsning og billedhastighed. Det betyder at bilen selv kan håndtere i styringen i flere situationer end tidligere og med hastighed op til 130 km/t

Den nye generation af LiDAR-teknologi rekonstruerer et 3D-billede i realtid af køretøjets omgivelser med en hastighed på 4,5 millioner pixels og 25 billeder i sekundet. Sammenlignet med den forrige generation er opløsningen øget 12 gange, rækkevidden 3 gange og betragtningsvinklen 2,5 gange.

Den nye måleteknologi tilbyder markant forbedret ydeevne og gør autonom mobilitet til en realitet, samtidig med at trafiksikkerheden bliver løftet til nye niveauer.

“Tredje generation af LiDAR fra Valeo er et stort teknologisk fremskridt for fremtidens førerløse køretøjer. Denne opgradering styrker Valeos tekniske og industrielle position på området, en virksomhed, der er den eneste leverandør på markedet, der i øjeblikket masseproducerer en LiDAR køretøjsscanner. Vores hovedmål med denne enhed forbliver det samme – at redde liv på vejene,” siger Geoffrey Bouquot, Valeos Senior Vice President, R&D and Strategy.

Se også:  Vanvittig hyperbil med 1.900 hk får oplader fra svenske CTEK
Ser mere end mennesket

Takket være sin evne til at aflæse omgivelserne, kan denne nye LiDAR se ting, som mennesker, kameraer og radar ikke kan. Det betyder, at kørsel kan delegeres til køretøjet i mange situationer (automatiseringsniveau 2 og højere), herunder på motorvejen ved hastigheder op til 130 kilometer i timen. Selv i sådanne situationer kan et køretøj udstyret med tredjegenerations LiDAR håndtere nødsituationer fuldstændig autonomt.

Wemding – Germany – 2019

Valeos LiDAR registrerer, genkender og klassificerer alle genstande omkring bilen. Hvis objekterne bevæger sig, måler den deres hastighed og retning. LiDAR-scanningen kan tilpasses alle lysforhold, uanset om det er blændende lys eller kulsort. Den måler endda tætheden af regndråber for at beregne den korrekte bremselængde. Den sporer nærliggende køretøjer, selv når de ikke længere er i førerens synsfelt, og bruger algoritmer til at forudsige deres vejbaner og udløse nødvendige sikkerhedsmanøvrer.

Nyt kabel kan gøre opladning af elbiler ligeså hurtig som at tanke benzin


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Selvkørende

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S