Home » Transport » El-løbehjulstjenester [STORTEST]: Pas på hvilket løbehjul du tager
El-løbehjulstjenester [STORTEST]: Pas på hvilket løbehjul du tager

El-løbehjulstjenester [STORTEST]: Pas på hvilket løbehjul du tager

Share

Datatid TechLife har sat liv og lemmer på spil for at teste de kontroversielle el-løbehjul i den københavnske bytrafik. Hvilken af de nye udlejningstjenester har det bedste løbehjul og den fedeste app?

Nogen elsker dem, rigtig mange hader dem – de elektriske løbehjul, som du ikke kan undgå at rende ind i, hvis du færdes i en af de større danske byer. Det er et marked, som er ved at falde på plads, men der er stadig nogle kampe, der skal kæmpes, før vi kan være sikre på, at løbehjulene får lov til at blive.

Københavns kommune har dog netop forsat nye regler el-løbehjulene. som træder i kraft i 2020. Dem kan du læse om her: Nu kommer der styr på el-løbehjulene – strammere regler fra 2020.

Vi tager ikke parti for eller imod her, men tester de fire tjenester, der lige nu er tilgængelige i danske byer, udelukkende for at afgøre, hvilken der tilbyder den bedste service for brugeren. Vi har testet løbehjulene i de københavnske gader. Her er alle fire tjenester tilgængelige. Voi og Tier finder du også i Odense, mens Voi desuden er at finde i Aarhus og Vejle. Circ og Lime er indtil videre kun tilgængelige i København.

Mobilen er din nøgle

Grundlæggende fungerer tjene-sterne ens. Du henter en app, opretter en konto, indtaster dine betalingsoplysninger, og så får du ellers et kort, hvor du kan se ledige el-løbehjul i nærheden af dig. Når du vil tage et løbehjul i brug, scanner du blot QR-koden på styret, så er løbehjulet låst op og din lejeperiode startet. Taxametret tæller, indtil du har sat løbehjulet fra dig igen og låst det med en app.

Se også:  Nissan Leaf e+ [TEST]: En selvkørende klassiker

Du kan køre frit omkring, men du kan ikke afslutte din tur, hvis du er uden for den zone, der er markeret i appen. Det samme gælder de parkeringsfri zoner som eksempelvis parker, der ligeledes fremgår af appen. De ydre grænser strækker sig fra Hellerup i nord til Ørestaden i syd, mens Rødovre markerer grænsen mod vest. Det gælder alle tjenester.

Hos Circ strækker den østlige del af kortet sig imidlertid helt ud i enden af Nordhavn. Hos Tier og Lime stopper det lidt tidligere. Med Voi kommer du ikke længere end indre Østerbro.  Når det gælder parkeringsfri zoner er det også hos Voi, der er flest. Vi kunne eksempelvis ikke få lov at holde uden for vores kontor ved Svanemøllen, mens en stor del af Christianshavn og Amager ligeledes er lukket.

Der er færre røde pletter på kortet hos Tier og Lime. Circ er den mest rundhåndede med parkering. Hos Voi er der desuden zoner, eksempelvis gågader, hvor løbehjulet kun kører 2 km/t. Et fint tiltag, som vi også gerne så hos de andre.

Appen er din adgang til det hele

Appen er omdrejningspunktet for din oplevelse. Det er her, du finder dit løbehjul, her du starter din tur, og her du finder historik og afregninger for det, du har kørt. Klikker du på et løbehjul i appen, vil du kunne se detaljeret info om det. Eksempelvis pris, strømniveau og afstand fra dig.

Se også:  Dyson viser sin vilde elbil frem - se billeder og video

Hos Lime kan du se individuelt strømniveau for de tilgængelige løbehjul ude i kortet, hvilket gør det nemmere at beslutte, hvilket du skal tage. Når du klikker på løbehjulet, får du yderligere muligheder som at ringe på løbehjulet, så du kan høre, hvor det er, reservere det, så det ikke er væk, når du når derhen samt lave gruppeture med op til fem personer, hvor du betaler fra din konto.

En ret tjekket ting er desuden, at Lime er integreret i Google Maps. Når du planlægger en rute, kan du således se, hvor der er ledige løbehjul og få et overslag på, hvor lang tid turen vil tage, og hvor meget den vil koste.

Antallet varierer

Tager man et blik i de forskellige apps, er det slående, hvor mange løbehjul Voi har ude i felten. Lime dækker også byen ret godt, mens vi ofte skulle gå et stykke for at finde en Tier. Endnu sværere var det at finde en Circ. Vi var faktisk nødt til at hoppe på cyklen og køre over en kilometer for at nå til det nærmeste løbehjul.

TAGS
Circ
el-løbehjul
elektriske transportmidler
lime
Løbehjul
tier
voi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S