Home » Transport » El-løbehjul har erstattet 1,2 millioner bilture
El-løbehjul har erstattet 1,2 millioner bilture

El-løbehjul har erstattet 1,2 millioner bilture

Share

En ny rapport fastslår at el-løbehjulene fra firmaet Lime alene har sparet Paris for 1,2 millioner bilture. Det svarer til to hele dage uden biltrafik i den franske hovedstad

Der har over de seneste måneder været stor debat omkring de elektriske løbehjul, hvor løbehjulene er blevet kritiseret for ikke at flytte brugerne væk fra biler. Men en ny rapport udgivet af ingeniørfirmaet Sam Schwartz og løbehjulsfirmaet Lime viser, at løbehjulene har medført en markant ændring i bytransporten i Paris.

”Elektriske løbehjul er et praktisk og bæredygtigt alternativ til biler, ” udtaler Andrew Savage, der er global bæredygtighedschef hos Lime og fortsætter: ”Storbyer som Paris ønsker, at reducere bilforbruget og her viser rapporten, at mikromobilitet kan hjælpe med at begrænse CO2-emissioner og lokal forurening allerede fra dag 1”

Se også:  Dyson viser sin vilde elbil frem - se billeder og video

Rapporten peger også på, at løbehjulene i høj grad benyttes sammen med offentlig transport, og at hver tiende tur på løbehjul erstatter en rejse, der ellers ville være taget i bil.

Flere bæredygtighedstiltag i 2020

Bæredygtigheden omkring løbehjulene bliver målt på primært om to faktorer: løbehjulenes holdbarhed og den udledning, der sker i det bagvedliggende set-up omkring løbehjulene.

Her viser rapporten, at den nyeste generation af løbehjul har en gennemsnitlig holdbarhed på over et år. Derudover gør introduktionen af flere El-ladcykler og elektriske varevogne i Paris, at Limes bagvedliggende infrastruktur, der får løbehjulene på gaden, kan være 100% elektrificeret allerede i 2020.

I en dansk kontekst kommer resultaterne også til at have stor betydning, hvor flere af tiltagene fra Paris allerede er blevet taget i brug:

Se også:  Apple på vej med en elbil: Kan være klar allerede næste år

”I starten af oktober fik vi den første el-ladcykel, der dagligt hjælper os med at flytte løbehjul rundt omkring i byen”, fortæller Jonas Mørch, Limes chef i Danmark: ”Vi har desuden et lokalt genbrugsprogram, der sikrer at dele fra løbehjulene, som ikke kan repareres bliver genbrugt, og vores servicecenter i Sydhavnen primært kører på bæredygtig energi”, uddyber han

Lime har været aktive i København siden april og der er blevet kørt over 800.000 tures på firmaets løbehjul i København.

Du kan læse vores test af Lime og de tre andre el-løbehjuls-tjenester, der er tilgængelige i Danmark i Datatid 11, som er i kioskerne nu.


TAGS
el-løbehjul
elektriske transportmidler
lime

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S