El Capitan gør din Mac endnu bedre

El Capitan gør din Mac endnu bedre

Share

Apples nye systemopdatering giver både bedre brugeroplevelser og øger ydeevnen.                                                               

Brugervenlighed har altid været synonym med en Mac-computer, og med Apples nyeste version af styresystemet OS X til deres æble-mærkede computere, får du en lang række nye og forbedrede muligheder. Den nye version kom ud i efteråret og hedder OS X El Capitan.

Et bjerg af funktioner
El Capitan, som også er navnet på en bjergformation i nationalparken Yosemite i USA, byder på et væld af nye funktioner. Først og fremmest er Mission Control forbedret. Mission Control er en funktion, du bruger til at se, hvilke programmer der er åbne, og i den nye udgave kan du hurtigt få et overblik over dine åbne vinduer og se præcis det vindue, du har brug for. Har du mange programmer åbne, kan du åbne flere skrivebordsområder og trække dine programmer hen på disse, så du f.eks. har et skrivebordsvindue til din iTunes, et til dine browser og chat, et til dine skriveprogrammer eller hvordan du nu har lyst til at organisere dig. Med den nye Split View-funktion bliver det dog endnu nemmere at arbejde med flere programmer samtidig, da denne automatisk placerer to vinduer ved siden af hinanden i fuld skærm, så du kan arbejde med begge uden at blive forstyrret af, hvad der foregår på andre vinduer. Du vil måske skrive en tekst, mens du har en hjemmeside åben.

Se også:  iOS 10.2: Det får du i den nye iPhone-opdatering

QM01_elcapitan01

Søgefunktionen Spotlight er også forbedret. Du kan søge efter alt såsom vejret, sportsresultater og meget andet specifikt, eller måske vil du hurtigt finde en mail eller dokument fra en ven uden at skulle rode alle dine mails igennem. Det er nemt at gøre med det optimerede styresystem, der lader dig lave søgninger i en mere afslappet sprogtone, så du f.eks. i Spotlight blot kan søge efter ”mail fra Søren i januar”.

Bruger du det indbyggede mailprogram, bliver du også hjulpet nemmere på vej med nye smarte forslag. Mailprogrammet kan ud fra dine mailbeskeder foreslå dig at tilføje personen til dine kontakter eller tilføje en dato i mailen til din kalender. Derudover er det blevet nemmere at skifte mellem flere e-mails, du er i gang med at skrive, og du kan nemt tjekke andre beskeder i din indboks samtidig med, at du forfatter nye mails.

Se også:  Tillykke til iPhone! Apples mobil fylder 10 år

Den indbyggede foto-app har også fået en overhaling og lader dig nu redigere dine fotos med et væld af tredjeparts-værktøjer, som du kan downloade fra Mac App Store. Det er også blevet nemmere at tilføje dine favoritpersoner i Faces samt sortere dine albums.

Del denne