Home » Bilen » Ekstremt lille elbil foldes sammen – kan være på vej til Europa
Ekstremt lille elbil foldes sammen – kan være på vej til Europa

Ekstremt lille elbil foldes sammen – kan være på vej til Europa

Share

Hvor lille kan en elbil med nummerplade blive? Denne hedder CT-1 og er på blot en meter. Den smutter ind i bybilledet, hvor få andre biler kan komme til. Måske når den Europa om få år

Kampen om parkeringspladser kendes overalt i verden, hvilket har fået det israelske firma City Transformer til at udvikle et helt særligt koncept for en ny type el-bil: et foldbart hjulsæt.

CT-1, som bilen hedder, kan krympes til blot at fylde en meter bredden, men uden at begrænse pladsen i kabinen. Chauffør og passager sidder i sæder placeret som på en tandemcykel, det vil sige det ene sæde bag det andet. Alternativt kan passagersædet bagved anvendes af to mindre børn.

Se også:  Ny type lynoplader gør det nemt at etablere hurtig strøm til elbiler

Bilen fra City Transformer er lige under 2,5 meter i længden og 1,4 meter bred – og dermed formentlig verdens mindste elbil med nummerplade på.

Foldemekanismen består i, at CT-1 kan trække hjulsætte ind til en samlet bredde på blot en meter. Dermed bliver CT-1 nemmere at køre med og parkere i alverdens storbyer, hvor trafikken og bilbasen kun vokser år for år.

Licens skal åbne Europas marked

For tiden testes 1000 små foldbare CT-1-biler i Israel, men firmaet har planer om, at CT-1 også skal produceres og lanceres i Europa.

Repræsentanter for City Transformers har tidligere på året udtalt, at firmaet håber at opnå europæisk licens. Israel anvender europæiske standarder for certificering, hvilket også gør det nemmere at kunne slippe bilen løs på vejene i Europa. I teorien i hvert fald.

City Transformer

Bilen produceres i Tyskland, hvor den allerede har fået en nummerplade på. Flot ser den da ud!

Indtil videre er planen, at CT-1 når ud på de israelske veje senest i 2023 – og forhåbentlig få år derefter også kommer ud at rulle i de europæiske storbyer. Såfremt licensen altså bliver givet, og køretøjet bliver godkendt til brug på Europas veje.

El-bilen bliver tyskproduceret

Første serie af den foldebare bil skal produceres af tyske Roding Automobile. Det meste af fremtidens produktion vil ligeledes udliciteres til tredjepart.

CT-1 kører op til 45 km/t i den skrumpede version, og 90 km/t i normal, udvidet modus. Længden derimod er statisk. En fuld opladning af batteriet holder 100-150 kilometer.

I forudbestilling ligger prisen for israelske CT-1 på 12.500 euro eller 93.000 danske kroner (uden danske afgifter).


TAGS
elbil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S