Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ekstremt fleksibel datacenterløsning

Miracle Hosting har investeret i de nyeste Cisco UCS-bladeservere i en avanceret datacenter-platform og integrerer virtualisering, servere, netværk og storage. Det gør det nemt at sluse nye kunder ind.

Af Karen Fredslund Ellegaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Virtualisering griber om sig i verden, og også i Danmark er vi med helt i front.

»Hos Miracle Hosting havde vi brug for et set-up, som kunne give os klare fordele i vores hverdag. Som kunne tilbyde en stabil vare og minimere vores administrative og daglige rutineopgaver. Vi valgte både den bedste og den billigste løsning,« siger administrerende direktør Holger Brøns Jensen, Miracle Hosting, som siden januar i år har arbejdet med en ny datacenterløsning.

Da Miracle Hosting – der er et selvstændigt datterselskab af det danske Oracle-konsulenthus, Miracle A/S – blev etableret i starten af 2011, orienterede man sig sammen med Axcess efter en datacenter-teknologi, der kunne give flest fordele for både kunder og Miracle Hosting selv. Valget faldt på Cisco UCS-bladeservere – Cisco Unified Computing System, der er en datacenter-platform, hvor servere, netværk, storage og virtualisering er integreret.

Virtualiserede løsninger er ofte lavet på teknologi, som kræver kabling i form af Keyboard Video Mouse, netværk og storage til hver enkelt virtuel server. Her bliver skalering hurtigt en fordyrende faktor – selv skalering i mindre målestok. Til forskel herfra er Cisco USC-platformen skabt specifikt til virtualiserede løsninger med faciliteter som blade-chassis, Fabric Interconnect og administrationsværktøjer, der gør skalering ekstrem let at håndtere.

God investering

Holger Brøns Jensen fortsætter: »Vi har helt klart haft fordele ved at arbejde med dette set-up. Hele administrationen i hverdagen er nem. Det gælder også, når vi skal udvide antallet af san-systemer (system area network).

Da det samtidig har givet en økonomisk besparelse, er vi meget tilfredse med løsningen, som også har vist sig at være holdbar. Det var været rigtig nemt at komme i gang. Det er sket uden problemer. Og systemet er nemt at betjene. Vi har selv kunnet stå for udvidelser og ændringer, og allerede nu har vi rigtig gode erfaringer.

Alt i alt har vi gjort en god investering. Selve antallet af servere er fordoblet, siden vi startede op 1. januar. Vi administrerer 100 virtuelle servere og har fysisk lige nu 12 store maskiner, på hvilke vi er i stand til at køre et stort antal virtuelle servere på. Så alt i alt har vi ikke ret meget at beklage os over!«

Tre gange større

Miracle Hosting er en virksomhed i udvikling. Fra at have relativt få servere i starten har virksomheden på bare fem-seks måneder udvidet sit serverbehov betragteligt. Med Cisco UCS-teknologien var det let for Miracle Hosting at skalere op, i takt med at kundebasen voksede.

Så i dag er dets datacenterløsning cirka tre gange så stor, som da virksomheden startede. Hertil kommer, at Fabric Interconnect-faciliteterne gør kabling til en leg og indebærer en drastisk reduktion i anskaffelse af infrastruktur (server-adaptere, kabler og switch-porte), idet både ip/lan og alle typer fc/san-trafik føres over samme simple kobberkabling.

Al-management-trafik (UCS Manager & UCS Service Profiles) foregår ligeledes på samme simple 10-gigabit kobber-kabling. Med løsningen har Axcess leveret teknologi, der reelt set er et ”hosting center-in-a-box”.

Networking

Det hele begyndte med, at Axcess fik henvendelse fra Holger Brøns Jensen, som var blevet administrerende direktør hos Miracle Hosting. Axcess kendte direktøren fra hans tid som it-chef hos KriFa (Kristelig Fagbevægelse), der er en af Axcess’ store kunder. Under mødet blev der talt om Cisco-servere, og det skabte begejstring. Mødet endte som bekendt med, at Miracle Hosting valgte at investere i Cisco-serversystemet og Cisco-netværk.

Thomas Hejgaard, der er datacenterarkitekt hos Axcess, udformede tilbuddet i samarbejde med Miracle Hosting til det ny datacenter eller Public Cloud, som systemet også kaldes. Axcess er en cloud builder- og cloud provider-virksomhed, som bygger løsninger til enterprise og hostingfirmaer.

Enterprise-datacentre omtales ofte som private clouds. Private clouds er krævende at etablere, men herefter er behovene relativt statiske. Det stiller sig anderledes med et datacenter som hos Miracle Hosting, en såkaldt public cloud.

For også når datacentret er i luften, skal det være let at skalere. Til dette rummer Cisco UCS-serverne værktøjer, der giver en mængde administrative fordele.

Blandt andet er det meget let at administrere serverne og opsætte nye. Opsætning af nye servere sker nemlig via serviceprofiler, der samler al serverspecifik information i en samlet template (skabelon), hvilket bevirker, at Miracle Hos-ting kan opsætte servere til nye kunder på meget kort tid.

Paradimeskift

»Første fase hos Miracle Hosting var at finde ud af, hvad Miracle Hosting havde behov for,« fortæller Thomas Hejgaard. »Mit job som datacenterarkitekt består i, at jeg sammen med kunden skal kunne designe en løsning for kunden.

Hvis kunden køber, overgår ordren til konsulentafdelingen, hvor de specialiserede konsulenter overtager og konfigurerer de enkelte dele og får det hele til at hænge sammen,« siger Thomas Hejgaard. »Med Ciscos nye servere har Miracle Hosting opnået en sammensmeltning af netværk, servere og storage.

Løsningen er særdeles interessant for et firma som Miracle Hosting, der løbende får nye kunder med behov for serversystemer. Jeg ser det som et paradigmeskift – nærmest en revolution – ligesom dengang Cisco lancerede ip-telefoni. Alle de traditionelle telefonleverandører tog ikke Cisco alvorligt. Men med det nye Cisco-blade-serversystem er den amerikanske it-virksomhed i udvikling mindst et-to år foran sine konkurrenter. Det nyder Miracle Hosting godt af i dag.«

Cisco-specialister

»Med storage og datatrafik i samme system stiller det krav til både leverandører og kundernes it-afdeling. Men her står Axcess superstærkt, da vi kan rumme alle discipliner,« siger Thomas Hejgaard, som samtidig oplyser, at Axcess er guldpartner hos Cisco.

Axcess er en af Danmarks fire-fem Cisco-guldpartnere, hvilket betyder, at virksomheden har den højeste partnerstatus hos Cisco med specialuddannede medarbejdere. Det koster cirka 1 million kroner at uddanne en CCIE-medarbejder, Cisco Certified Internetwork Expert, som er det højeste niveau for teknisk networking-certifikation i Cisco-regi.

Uddannelsen tager som regel tre-fem år. For at blive guldpartner skal man have fire CCIE-medarbejdere ansat. De er super-specialis-ter, som man ikke bare kan hente ind fra gaden.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Miracle Hosting

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Cisco

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]