Home » Hardware » Ejere af Huawei-mobiler kan være rolige – fuld adgang til Android fremover
Ejere af Huawei-mobiler kan være rolige – fuld adgang til Android fremover

Ejere af Huawei-mobiler kan være rolige – fuld adgang til Android fremover

Share

Har du en købt en smartphone fra Huawei, skal du ikke være bange for, at den lige pludselig ikke virker som den skal. Der vil være fuld adgang til Android-apps samt system- og sikkerhedsopdateringer fra Google. Topmobilen Mate 20 Pro står samtidig til at få den næste store Android-version

Brugere af Huaweis smartphones har haft god grund til bekymring de seneste par uger. Efter et amerikansk handelsforbud mod den kinesiske producent trådte i kraft har essentielle partnere som Google, ARM og Intel lukket ned for samarbejdet.

Da Google står bag styresystemet i Huawei-mobilerne, har det skabt uvished om, i hvilken grad eksisterende smartphones vil modtage opdateringer fra d. 19, august, hvor der efter en udsættelsesperiode lukkes for samarbejdet. Nu står sagen imidlertid mere klart. Huawei har sendt en pressemeddelelse ud med status på situationen. Her forklares:

“Huawei vil fortsætte med at tilbyde sikkerhedsopdateringer og eftersalgsservice til alle eksisterende Huawei og Honor smartphone- og tabletprodukter. Det gælder dem, der allerede er solgt, og dem, der stadig er på lager globalt”.

Nuværende Huawei-ejere vil derfor ikke komme til at stå i en situation, hvor deres smartphones ikke kan det de skal som følge af manglende opdatering.

Fra Google lyder det: “Brugere af vores tjenester, Google Play og sikkerhedsbeskyttelse fra Google Play Protect vil fortsætte med at fungere på nuværende Huawei-enheder”.

Stor opdatering til Mate 20 Pro

Samtidig er topmobilen Mate 20 Pro igen dukket op i betaprogrammet for Android Q. Det indikerer, at den vil være blandt mobilerne, der bliver får den næste store version af Android-systemet.

Hvordan det ser ud med de resterende mobiler, som eksempelvis de nye i P30-serien, er endnu uvist.

Klar med plan b

Der er håb for at handelsforbuddet kan ophæves, og Huawei kan fortsætte deres samarbejder med amerikanske virksomheder, efter Trump halvt har åbnet for muligheden ved et pressemøde i forrige uge.

Skulle det ikke ske, står Huawei dog med en plan b.

“Vi er fortsat indstillede på at arbejde sammen med virksomheder som Google, fordi vi er rigtig glade for samarbejdet. Men hvis vi bliver forhindret i vores samarbejde, så er det klart, at Huawei er tvunget til at køre med en Plan B, der bygger på vores stærke position inden for innovation. Så vi er bestemt fortrøstningsfulde og sikre på, at vi kan leve op til vores brugeres høje forventninger – også i fremtiden,” siger RenKe, direktør for Huawei Consumer Business Group Danmark.

Huawei har i øvrigt sat en retssag i gang for at afklare om forsvarsloven er brugt forkert i det amerikanske handelsforbud mod producenten.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S