Home » Andet » EISA: Gadget-verdens Oscar
EISA: Gadget-verdens Oscar

EISA: Gadget-verdens Oscar

Share

Årets bedste nyheder i Europa er nu blevet kåret

Hvem kender ikke den årlige Oscar-uddeling, der forkæler Hollywoods bedste skuespillere, instruktører og meget mere med den særlige pris samt tilhørende hæder? I gadgetverdenen skorter det dog heller ikke på priser, men én udmærkelse står særligt ud her i Europa, nemlig EISA Award.

EISA er en forkortelse for European Imaging and Sound Association og er en pris, der bliver givet til en lang række af produkter indenfor elektronikkens verden. EISA blev startet tilbage i 1982, da fem Europæiske fotomagasiner besluttede sig for at udvælge det bedste kamera på markedet. Herfra udvidede panelet sig med flere magasiner samt kategorier som video og audio i 1989, og siden er mobiltelefoner, bilelektronik og meget mere kommet til. Kategorierne bliver naturligvis også løbende udvidet, eftersom gadgetverdenen hele tiden udvider sig

Lige nu er der intet mindre end 50 uafhængige specialmagasiner fra 22 forskellige europæiske lande, der er med til at bedømme hvem, der fortjener en EISA Award, og Danmark bliver repræsenteret af magasinet Datatid TechLife, som har 30 år på bagen indenfor elektronik og journalistik.

Hver sommer mødes de mange EISA-udvalgte repræsentanter, som til dagligt skriver om og tester de mange produkter, et sted i Europa for at finde årets vindere. Da ingen er eksperter i alting foregår afstemningen i flere forskellige grupper alt efter, om der er tale om mobiltelefoner, fladskærme, digitalkameraer og meget andet.

En EISA Award på et produkt betyder derfor, at eksperter i hele Europa har været med til at pege på netop dette produkt som noget helt særligt.

Læs mere på www.datatid.dk/eisa

En håndfuld EISA-vindere

QM06_eisa01

Der blev i år uddelt ikke flere en 59 Eisa Awards indenfor kategorierne: Mobile enheder, hi-fi, audio, tv/video, fotografi og bilstereo. Her er en håndfuld af de bedste produkter, og du kan se den komplette samling af årets EISA Awards på www.eisa.eu/#awards

European HT Streaming Solution
Netflix
Flere og flere moderne flad-tv’er lader dig streame film og andet indhold op på skærmen eller lader dig tilgå tjenester som Netflix via apps. Netflix blev da også kåret i en af EISAs nyeste kategorier som den bedste streamingløsning. For et månedligt beløb giver Netflix adgang til et væld af serier og film både på dit tv, laptop, smartphone eller tablet. Indholdet findes i flere forskellige opløsninger, og Netflix understøtter 4K.

Se også:  Spejlløse kameraer [STORTEST]: Fang sommerens magi i flotte fotos

QM06_eisa02

Fakta
Produkttype: Streamingtjeneste

European Headphones
Sennheiser Momentum (2. Generation)

De fleste af os har lyd med på farten, og et sæt hovedtelefoner højner lydoplevelsen markant, uanset om du sidder i bussen, toget eller derhjemme i lænestolen. Det blev Sennheiser, der løb med titlen for de bedste hovedtelefoner hos EISA-komiteen, og disse Momentum-hovedtelefoner er da også lækre med materialer i blødt læder og behagelige ørekopper.

Lyden er i topklasse med højtydende neodymmagneter, der giver en detaljeret stereolyd, og baggrundsstøj eller støj fra mobile medieafspillere er også reduceret. Der medfølger to kabler. Et med indbygget fjernbetjening, der kan styre musikafspiller og telefonsamtaler samt et kabel uden fjernbetjening.

QM06_eisa03

Fakta
Produkttype: Hovedtelefon
Type: Around ear
Mikrofon/fjernbetjening: Ja

European Tablet 2015-2016
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Lenovo har haft stor succes med deres Yoga-brandede produkter, og denne tablet høstede da også en pris som den bedste europæiske tablet. Yoga Tablet 2 Pro har en stor 13,3” skærm med en skærmopløsning på 2560 x 1440 pixel, der sammen med den gode farvegengivelse og store betragtningsvinkel gør den oplagt til alt fra underholdning til arbejde, spil og meget mere.

Tabletten kører Android 4.4, og processoren er en højtydende Intel Atom  Z3745-processor. Yogaen har en særlig indbygget støttefod, så du kan placere den og bruge tabletten som det passer dig bedst alt efter, om du vil se fotos, film, arbejde m.m. Derudover kan du som noget helt specielt bruge tabletten til at lave din egen skærm og projektere film og billeder op på en væg eller et lærred via den indbyggede projektor.

QM06_eisa04

Fakta
Produkttype: Tablet
Skærm: 13,3” QHD 2560 x 1440 pixel
Styresystem: Android 4.4
Hukommelse: 32 GB – kan udvides

European High End Tv 2015-2016
Samsung UE65JS9505

Blandt flere forskellige tv-kategorier vandt dette lækre flad-tv titlen for det bedste high end-tv. Samsungs kurvede tv har en utrolig skarp SUHD-opløsning på 3840 x 2160 pixel og deres eget Tizen Smart-tv-operativsystem understøtter multitasking samt giver adgang til masser af apps, spil og anden underholdning.

Se også:  Samsung HWQ800T [TEST]: Hvis du går efter en magtfuld bas

Smart-tv-delen kan endda opgraderes år for år. Samsungs 2400 PQI (Picture Quality Index) prædikat samt nanokrystalteknik får tv’et til at vise flere farver end et almindeligt UHD-tv. Derudover er der Wi-Fi, 3D, dobbelt tunere, så du kan se ét program samtidig med, at du optager et andet samt et væld af andre smarte funktioner.

QM06_eisa05

Fakta
Produkttype: SUHD-tv
Skærm: 65” 3840 x 2160
Wi-Fi: Ja
Smart-tv: Samsung Tizen

European Multimedia Smartphone 2015-2016
Sony Xperia Z3+

Blandt de tre smartphone-awards, EISA uddelte, blev denne
Xperia Z3+ den bedste multimedia-smartphone. Z3+ er en lækker smartphone med robust design, der både er vand- og støvtæt. Mobilen er slank med en tykkelse på blot 6,9 mm, og den har et 20,7 bag-megapixelkamera med Sony G-objektiv, der udover skarpe fotos kan skyde video i 4K. Frontkameraet har 5 MP og en særlig 25 mm vidvinkel, der gør det muligt at tage fede gruppe-selfies. Lyden bliver justeret automatisk alt efter, hvilke hovedtelefoner du sætter, og batterilevetiden er op til to dage, hvilket slår mange af konkurrenterne, der kun kan levere én dags brug.

QM06_eisa06

Fakta
Produkttype: Smartphone
Skærm: 5,2” triluminos skærm
Styresystem: Android 5.0
Hukommelse: 32 GB – kan udvides op til 128 GB

European Advanced Smartphone 2015-2016
Samsung Galaxy S6 edge

En anden smartphone, der blev tildelt en award, var Samsung S6 edge, der vandt en EISA-pris for den mest avancerede smartphone. S6 edge har en stor og buet 5,1” Quad HD Super Amoled-skærm, der med sin buede facon giver helt nye muligheder såsom farvekoder til opkald, mulighed for at se beskeder m.m. på siden af telefonen.

Derudover kommer indbygget pulsmåler, fingeraftrykslæser, mulighed for trådløs opladning med kompatible opladere, NFC, Wi-Fi, Bluetooth, 16 MP kamera og et væld af funktioner. Mobilen er lynhurtig med en 8-kernet Exynos processor, og 10 minutters opladning giver helt op til to timers filmafspilning. Den markante smartphone er uden tvivl Samsungs bedste smartphone, og efterfølgeren Samsung Galaxy S6 edge+ er allerede på vej.
QM06_eisa07
Fakta
Produkttype: Smartphone
Skærm: 5,1” ” Quad HD Super AMOLED
Styresystem: Android 5.0
Hukommelse: 32 GB – kan udvides op til 128 GB

 


TAGS
EISA
lenovo
Netflix
Samsung
sennheiser
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S