Egne medarbejdere er den største bekymring til hackerangreb

Egne medarbejdere er den største bekymring til hackerangreb

Share

Tilfældige fejl eller ikke-bevidste handlinger fra virksomheders egne medarbejdere er den største trussel mod virksomheders it-sikkerhed.

Danske virksomheder ignorerer fortsat it-sikkerheden. Det viser en rapport fra revisionsfirmaet PwC, der påpeger at 60 % af danske virksomheder er blevet ramt af it-kriminalitet det seneste år.
Undersøgelsen er baseret på 250 danske virksomheder, hvor it-chefer og virksomhedsledere er blevet spurgt ind til it-sikkerhed.

Uvidenhed hos medarbejderne

Det er ikke de organiserede kriminelle eller topledelsens manglende forståelse for hackerangreb, der udgør den største trussel mod virksomhedernes it-sikkerhed. Det er derimod egne ansatte. Det mener hele 44 % af respondenterne.

Nogle kan undre sig over, at næsten halvdelen af respondenterne vurderer, at det er deres egne ansatte, der udgør den største bekymring til hackerangreb. Men det mener IT- og Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen, der er stifter af it-virksomheden www.anytech365.com, at der er en naturlig årsag til.

Se også:  Stol aldrig på en IoT-enhed

“På arbejdspladsen kan vi sikre os nok så meget med teknologi og stærke passwords, men i bund og grund er det vores egen adfærd, der er en af de største trusler mod hackerangreb og datatyveri. En medarbejder der klikker på et inficeret link i en mail giver let hackere adgang til hele virksomhedens datasamling”, siger Janus R. Nielsen.

Del denne