Home » Erhverv » Effektiv og bæredygtig skraldetømning
Effektiv og bæredygtig skraldetømning

Effektiv og bæredygtig skraldetømning

Share

En gymnasieelev fik en idé til en app, der anvender geografisk information til at leve-re bedre og mere effektiv skraldetømning. Appen er i gang med at blive realiseret, fortæller Geoforum Danmark

Geoforum Danmark afholder hvert år en konkurrence for gymnasieelever, hvor de unge opfordres til at komme med gode idéer til anvendelse af geodata på nye måder. Sidste år vandt en ung mand førstepræmien med sin idé til en app, der sikrede en på alle mulige måder bedre tømning af skraldespandene.

En scanner i skraldespandene skal måle mængden af affald og give besked til renovationsfolkene, når tømning er påkrævet. Metoden kan bruges ved alle typer af skraldespande, boligselskaber og private parcelhuse samt store og små containere – endda ved den lille skraldespand ved bænken eller busstoppestedet.

Se også:  Epson WF-C579R [TEST]: Den økonomiske - Alt i en-printeren til hele kontoret

I låget på skraldespanden placerer man en solcelle og nede i skraldespanden et batteri. Batteriet er forbundet til en ultralydsscanner, som kan måle affaldsmængden i spanden. Hver gang låget åbnes, sender batteriet strøm til scanneren, affaldsmængden scannes, og der går besked tilbage til det system, som skraldemændene bruger.

Tømningen foregår ved dynamisk ruteplanlægning, så transporten reduceres mest muligt. De fulde skraldespande tømmes først og de næstenfulde tages med, hvis de ligger på ruten. Det bliver på denne måde en mere struktureret tømning af skraldespande, og man undgår at køre unødigt til tomme eller halvtomme skraldespande.

Skraldespandene kategoriseres og markeres på et kort på appen. Skraldespandene er markeret med en rød eller en blå plet, afhængig af om de er fulde eller næstenfulde. Disse markeringer er dynamiske og skifter afhængig af de signaler, ultralydsscanneren giver.

Se også:  7 ekspertråd før du køber business-projektor

Geoforum Danmark fortæller, at de allerede har fået henvendelser fra en interesseret entreprenør, der håndterer skrald, samt en leverandør, der efter sigende skulle være interesseret i at sætte appen i produktion.


TAGS
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S