Home » AOD Pro » Edge-servere får AI for selv at kunne tage data-beslutninger
Edge-servere får AI for selv at kunne tage data-beslutninger

Edge-servere får AI for selv at kunne tage data-beslutninger

Share

En ny edge-server fra Lenovo sigter mod at gøre AI tilgængeligt for langt flere, og så skal den kunstige intelligens helt ud til kanten for at gøre data-indsamling bedre

Lenovo har netop lanceret den nye ThinkEdge SE450, en såkaldt edge-server med AI, hvilket vi skrev om for leden. Når en server som Lenovos nyhed bliver flyttet ud til det sted, hvor den skal indsamle data, kan virksomhederne langt hurtigere udføre beregninger, få indsigt i, hvad der sker her og nu og reagere lynhurtigt, når det er nødvendigt. Det kræver dog en platform, der i høj grad er i stand til at tage beslutninger selv, og derfor skal den kunstige intelligens flytte med serveren ud til kanten af it-installationen.

Lenovo slår da også netop på det i præsentationen af den nye server. Og fordi den byder på en AI-platform, så kan den accelerere bearbejdningen af data og skabe indsigter der, hvor data bliver skabt. Det er noget, som de fleste virksomhedstyper kan få glæde af, forklarer Søren Koed, country sales manager for Lenovos datacenterforretning i Danmark:

Se også:  Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger

”Med gpu’er i edge-servere kan virksomheder lave umiddelbare følgeslutninger, hvilket vi kalder inference, på de data, der indsamles. Det betyder hurtigere respons og mindre afhængighed af datatransport over afstande til for eksempel datacentret eller skyen.”

Server vælges efter opgaver

Netop derfor er det væsentligt at kunne flytte serveren ud til kanten, men det betyder dog ikke, at virksomheder bare kan købe den første den bedste edge-server og håbe på at få et fornuftigt udbytte af den. Servertypen afhænger af, hvilke opgaver der skal løses.

”Lenovos Edge-servere er ikke en ”one size fits all”. De er specialbyggede til forskellige formål. ThinkEdge SE450 har, som vi nævner i pressemeddelelsen, mulighed for en stor mængde gpu’er, og derved er netop denne model en rigtig god platform til AI,” siger Søren Koed.

Men hvorfor er virksomheder i mindre grad end tidligere begrænset af serverens placering end ved tidligere løsninger?

Søren Koed forklarer, at nøglen her er serverens størrelse, fleksible monteringsmuligheder og robusthed mod ydre påvirkninger, blandt andet temperatur, fugtighed og støv.

Se også:  Nye solid state-array-løsninger til krævende apps
Sikkerhed er særlig vigtigt

”Traditionelle servere kræver særlige datacentermiljøer, hvor edge-servere er specielt designede til at blive monteret uden for de traditionelle datacentre.”

Søren Koed fortæller videre, at sikkerheden er et af de vigtige elementer her, da serveren ikke længere er placeret inden for datacentret sikre vægge.

”Derfor er der også indbygget teknologi til eksempelvis at kryptere data i servere, såfremt denne flyttes fra sin placering, hvilket gør den ”tamper proof”,” pointerer Søren Koed.

Administreres med open source

Den nye server fra Lenovo kan direkte administreres med Lenovos eget system, Lenovo Open Cloud Automation, også kaldet for LOC-A, men Søren Koed forklarer til AOD PRO, at det er muligt at administrere serveren med helt traditionelle open source-værktøjer, på linje med andre servertyper.

”Lenovo-værktøjerne giver blot øgede muligheder. Ud over LOC-A kan Lenovos edge-servere også administreres ved hjælp af de værktøjer, som normalt anvendes til serverne i datacentrene. På den måde vil det lette opgaven med at administrere mange enheder decentralt via remote management,” forklarer Søren Koed.


TAGS
EDGE
netværk
server

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S