Home » AOD Pro » Edge er ikke længere ude på kanten – solid vækst i Europa
Edge er ikke længere ude på kanten – solid vækst i Europa

Edge er ikke længere ude på kanten – solid vækst i Europa

Share

Edge-computing har stille og roligt vokset sig stort, og ifølge en ny analyse vil væksten fortsætte i ret højt tempo. Den vil overgå den generelle it-vækst

Der er mange fordele ved at lægge databehandling ud på de steder, hvor data genereres i stedet for at sende alle rådata til bearbejdning på et centralt sted. Derfor har interessen for edge-computing været jævnt voksende de senere år. Væksten på markedet fortsætter de kommende år, viser en ny forudsigelse fra analysevirksomheden IDC. Edge er ikke længere en specialitet i kanten af markedet. Området er ved at blive mainstream og har skabt en underskov af leverandører og service-udbydere.

Se også:  Farvel til Internet Explorer: Microsofts browser er endegyldigt lagt i graven

Her i 2022 vil markedet for produkter til edge-computing være på 265 milliarder kroner i Europa. Tre år senere – i 2025 – vil omsætningen nå op på 420 milliarder kroner. Det giver en årlig vækst i perioden på 16,4 procent, hvilket er betydeligt over den årlige vækst for hele ITK-markedet på cirka 5 procent (løseligt anslået ud fra forskellige analysefirmaers forudsigelser).

Markedet er ved at modne

“Med nye branchespecifikke løsninger og en værdikæde, der er ved at blive opbygget i Europa, er mange brancher begyndt at forstå fordelene og mulighederne bag edge og har øget deres edge-investeringer,” siger Alexandra Rotaru, forskningsanalytiker hos IDC.

“Derfor vil organisationer i stigende grad bevæge sig fra indledende bevidsthed (om mulighederne, red.) og pilotfaser til mere modne produktionsudrulninger i det næste par år – understøttet af en bred vifte af edge-serviceudbydere,” tilføjer Alexandra Rotaru.

Se også:  Øresundsbroen har fået en digital tvilling til at hjælpe med vedligeholdelsen

Edge-computing knyttes ofte til IoT-installationer, for eksempel behandling af data fra sensorer. Det vil stadig være det dominerende område drevet frem af produktfremstilling og anden produktion. Men væksten vil være størst inden for de brugercases, som omfatter kunstig intelligens og AR/VR.

Det sidste ser man inden for eksempelvis AR-understøttede operationer på sygehuse, anatomisk diagnostik, shopping-rådgivning, produktanbefalinger og automatiseret sagsbehandling af krav, nævner IDC i forbindelse med den nye undersøgelse af edge-computing-markedet.


TAGS
EDGE
edge computing
internet of Things
IoT
tingenes internet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S