Home » Smart hjem » Ecovacs Deebot T9 Aivi [TEST]: Effektiv robotstøvsuger patruljerer dit hjem
Ecovacs Deebot T9 Aivi [TEST]: Effektiv robotstøvsuger patruljerer dit hjem

Ecovacs Deebot T9 Aivi [TEST]: Effektiv robotstøvsuger patruljerer dit hjem

Share

Deebot T9 Aivi udmærket sig først og fremmest ved god sugekraft og fine navigationsevner. Indbygget kamera og mulighed for fjernstyring åbner samtidig for en række interessante funktioner

Det burde jo blot være sådan, at man blot trykker én gang på startknappen, og så sker resten af sig selv. Virkeligheden er dog ofte en anden med en robotstøvsuger i hjemmet. Hvis ikke rummene er fuldstændig ryddede og gulvene fri af forhindringer, kan den hurtigt komme ud i problemer og få brug for din hjælp for at komme videre.

At gøre robotstøvsugerne mere intelligente, så de selv kan komme udenom forhindringer, er derfor et af de største fokus for producenterne for tiden.

Ecovacs er blandt de fremmeste på lige netop det felt og med Deebot T9 Aivi lover producenten større intelligens end nogensinde.

Smart kortlægning

Det udmønter sig først of fremmest i at den er bedre til at komme rundt i et lokale og i stand til at få gjort gulvet rent, selvom det ikke er ryddet for forhindringer.

Det første vi gjorde efter at have pakket Deebot T9 Aivi ud, koblet den på vores internet og på vores Ecovas-app var, at placere den i et lokale, som ikke blot var tæt møbleret, men også godt rodet til på gulvet, hvor en god blanding af ledninger, indpakningsaffald og andre småsager gav et udfordrende terræn for den stakkels robot. Vi satte den i gang og forlod lokalet.

Se også:  iRobot lancerer prisvenlige robotstøvsugere

Til vores overraskelse kunne vi hurtigt se i appen at den havde opregnet et ret præcist kort over rummet. Det endda uden at det er var muligt at komme til i alle hjørner.

Der er mulighed for at se kort over boligen i i 3D, og der kan gemmes op til tre kort, hvis man har flere etager. Robotten identificerer automatisk, hvilket rum den befinder sig i, og anbefaler den optimale plan for rengøringen. De rum, hvor der opholder sig mennesker, rengør den på et senere tidspunkt, så den ikke forstyrrer.

Kniber med finnavigationen

Da vi kiggede ind til den efter nogle minutter, var den kravlet under en pakkevogn. Selvom ladet var lavt og afstandene mellem hjulene kort, fik den rengjort under vognen og smidigt navigeret sig ud igen bagefter. Kringlede forhindringer som denne samt møbler og lignende er den således ret god til at håndtere.

Mindre forhindringer kniber det dog med. Da vi kiggede ind til den lidt senere var den kommet op at slås med en ledning, som den havde svært ved at få viklet sig fri af. Det lykkedes dog, også uden at vi måtte træde til. Men lave objekter, som ledninger, legetøjsklodser, sokker osv. er den ikke særlig god til at se, selvom det ifølge producenten skulle være en af dens stærke sider. Det er dog en svaghed vi også ser hos mange konkurrenter.

Se også:  Robotstøvsuger med bæ-garanti

Da dette rum var rengjort, hvilket tog et lille kvarter, satte vi den i gang med det tilstødende rum, som allerede var delvist kortlagt i appen. Deebot T9 Aivi fik tumlet sig over dørtækslen uden de store problemer og samme vej tilbage til ladestationen efter endt rengøring.

Effektiv rengøring

Navigationens- og køreregensskaber fejlede således ikke noget, og det gjorde slutresultatet, som jo er det afgørende, heller ikke. Selvom det kneb med elegancen engang imellem, var gulvene imponerende rene efter Deebot T9 Aivi havde været over dem. Fnuller fra flamingo og papkasser var borte, og det endda over hele gulvoverfladen, selvom den havde havde haft sine kampe med diverse forhindringer undervejs.

TAGS
deebot
ecovacs
robotstøvsuger

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S