Home » Sikkerhed » e-mærket anmelder over 3000 webshops til Bagmandspolitiet
e-mærket anmelder over 3000 webshops til Bagmandspolitiet

e-mærket anmelder over 3000 webshops til Bagmandspolitiet

Share

Med teknologisk hjælp fra en crawler er e-mærket nu i stand til at udlevere en liste på over 3.000 danske domæner, der snyder og bedrager danskere på nettet

e-mærket kan i dag overrække en lang liste til Bagmandspolitiet med over 3000 navne på fupbutikker, der bruger danske domæner til hvert år at snyde over 100.000 danskere på nettet.

I sommer valgte Det Kriminalpræventive Råd at støtte e-mærket i udviklingen af en crawler. En maskine, der har tillært sig en lang række søgekriterier, og som med et fintmasket net gennemsøger internettet for de kriminelle butikker.

Ifølge Anders Young Rasmussen, forebyggelseskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd, er projektet støttet, da det er en let, billig og effektiv metode til at identificere fupbutikker på nettet.

“Og så er crawleren et vigtigt redskab til at reducere problemet med falske webshops, fordi den kan indsamle data som både kan anvendes som grundlag til at få lukket fup-hjemmesider, men også til at få udviklet andre værktøjer, som kan hjælpe forbrugerne med selv at finde frem til de falske webshops”, fortæller Anders Young Rasmussen.

Se også:  Pas på fupmails om corona: Hackere udnytter Covid-19
Materiale af høj kvalitet

Listen med de over 3000 navne og dertilhørende screenshots af fupbutikkerne, bliver som nævnt overleveret til Bagmandspolitiet. Mere nøjagtigt til specialkonsulent Henrik Vestergaard, der står for nedtagningen og beslaglæggelsen af de mange danske domæner, og som er mere end tilfreds med at få listen i sine hænder.

“Materialet vi har fået overleveret viser tydeligt, hvor vigtigt det er med en indsats på dette område, og hvor vigtigt et værktøj det kan være for at stoppe den her enorme snyd, der er med danske domæner i dag. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med at få materiale af denne kvalitet i vores hænder, da vi nu med meget stor sikkerhed kan få beslaglagt over 3000 falske webshops”, fortæller Henrik Vestergaard.

Se også:  Top 20: Her er danskernes favoritelektronik gennem 10 år

Tilfredshed er der også hos Det Kriminalpræventive Råd, der er glade for at kunne se nogle klare resultater af deres støtte til e-mærket. Ét er nemlig, at der nu kan lukkes over 3000 webshops, noget andet er, at det også kan ende med at have en forebyggende effekt på fremtidig kriminalitet med danske domæner.

“Crawleren kan forhåbentlig også bidrage til at give et løbende og bedre overblik over, hvordan kriminelle forsøger at snyde forbrugerne, således at forebyggelsesindsatsen kan tilrettelægges bedre”, forklarer Anders Young Rasmussen.

Vil man gerne se og høre mere om emnet, kan man med rette tænde for DR1 kl. 21.00, hvor forbrugerprogrammet Kontant har snakket med e-mærkets kommunikationschef, Toke Mølgaard, om den lange liste med fupbutikker.


TAGS
e-mærket
internet-svindel
webshopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S