Home » Smart hjem » Dyson lancerer intelligente støvsugere med laser
Dyson lancerer intelligente støvsugere med laser

Dyson lancerer intelligente støvsugere med laser

Share

Dyson er klar med nye avancerede støvsugere der udover stor sugekraft og ledningsfri teknologi har indbygget laser til at afsløre skjult støv samt evnen til at analysere og dokumenterer det mikroskopisk støv i hjemmet

Dyson har netop afsløret en helt ny generation af ledningsfrie støvsugere. Dyson V12 Detect Slim og Dyson V15 Detect er designet, så de afslører skjult støv helt ned til 10 mikron. En akustisk piezo-sensor dokumenterer samtidig, hvad man har støvsuget op. Dermed redefinerer Dyson, hvad det vil sige at gøre effektivt rent i hjemmet.

370 ingeniører rundt om i verden har deltaget i udviklingen af de nye støvsugere, der blandt andet gør brug af Dysons Hyperdymium-motor, der genererer op til 230 air watt sugekraft og indeholder et femtrins filter, der fanger 99.99 procent af alle støvpartikler ned til 0.3 mikron . Det skal sikre en meget effektiv støvsugning og hjælpe med at opretholde et hygiejnisk hjem.

“De seneste 12 måneder har budt på endnu mere tid indenfor, hvorfor de fleste gerne vil være sikre på, at hjemmet er helt rent. Vores seneste støvsugere bruger derfor laserteknologi til at afsløre skjult skidt og støv . Laserlyset projiceres ud over gulvet i en højde af 7,3 mm for at skabe størst mulig kontrast mellem støvet og gulvet. Ud over den visuelle afsløring af det skjulte støv analyserer vores nye støvsugere også støvet 15.000 gange i sekundet, og størrelsen og antallet af partikler dokumenteres i realtid på den indbyggede LCD-skærm, siger James Dyson, chefingeniør og grundlægger af Dyson.

Se også:  Dyson klar med et monster af en ledningsfri støvsuger
Laserlys afslører støv

Dyson har udviklet laserteknologien, så man er sikker på, at hjemmet er helt rent. Den nye Laser Dust Detection-teknologi afslører partikler, der ikke er synlige med det blotte øje med en præcist vinklet laserstråle, der er indbygget i mundstykket.

Idéen opstod, da en af Dysons ingeniører bemærkede de luftbårne partikler, der typisk er synlige, når solen skinner ind ad vinduerne. Derfor begyndte Dyson at undersøge, hvordan den samme metode kunne indbygges i en støvsuger. Da udviklingsteamet opdagede, at laserlys er i stand til at gøre det samme, havde de fundet løsningen. Dysons ingeniører indbyggede derfor en grøn laserdiode direkte i virksomhedens Slim Fluffy-mundstykke, og valget faldt på netop den grønne laser, da den farve skaber størst mulig kontrast mellem gulv og støv.

Tilpasser sugekraften

Fordi så mange mennesker lige nu opholder sig indenfor, er det ekstra vigtigt med et hygiejnisk hjem. Derfor dokumenterer den indbyggede LCD-skærm alt det støv, som støvsugeren opsamler . I praksis fungerer teknologien i kraft af en piezo-sensor, der er indbygget i støvsugeren. Ved hjælp af carbon-tråde i støvsugerhovedet opsamles mikroskopiske partikler, der bliver registreret op til 15.000 gange i sekundet. Når støvet havner i støvsugeren, rammer det den akustiske piezo-sensor ved indgangen til støvbeholderen, og de små vibrationer omdannes til elektriske signaler. Støvpartiklernes størrelse og mængde vises efterfølgende på den indbyggede LCD-skærm, så man kan se, hvor meget støv, der er suget op, og hvor store partiklerne er.

Se også:  Roidmi RS60 [TEST]: Kabelfri støvsuger med stil og styrke

Støvsugerne er designet, så de automatisk øger sugekraften, når støvsugeren møder en stor mængde støv. Det sker i auto-mode, når piezo-sensoren afslører støv, der kræver en højere sugekraft. Når behovet igen mindskes, reduceres sugekraften til det hidtidige niveau.

Håndtere hår uden problemer

Dysons ingeniører har også fundet en løsning på, hvordan hår nemmere når helt ind i støvbeholderen uden at sætte sig fast omkring rullen i mundstykket. Derfor har Dyson udviklet et nyt konisk mundstykke, der forhindrer sammenfiltring og sender håret direkte op i støvbeholderen. Mundstykket er designet til både dyre- og menneskehår.

Mundstykket i Dysons kraftige V15 Detect forhindrer også hår i at klumpe sammen om rullen. I den seneste udgave af High Torque-mundstykket hjælper 56 polycarbonat-tænder på samme måde som en kam med at frigøre håret fra rullen, så man selv slipper for at gøre det.

Det nye koniske mundstykke samler hurtigt menneske- og dyrehår op og sender det direkte op i støvbeholderen.

Ren udblæsning

Dyson V15 Detect og V12 Detect Slim er begge udstyret med Dysons femtrins avancerede filtreringsteknologier, der opfanger 99,97 procent af partikler ned til 0,1 mikron , hvilket sikrer en endnu renere udblæsningsluft. Dysons cyclone-teknologi suger effektivt støv op fra gulv og overflader, og forseglingen af hele maskinen sikrer, at der ikke sendes støv ud i hjemmet igen sammen med udblæsningsluften.

Dyson Detect V15 og Dyson V12 Detect Slim er tilgængelige i Danmark fra uge 30 på Dyson.dk og koster hhv. 5.390 kroner og 4.690 kroner.


TAGS
Dyson
ledningsfri støvsuger
støvsuger

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S