Home » Andet » Dyrevenlig hushjælp
Dyrevenlig hushjælp

Dyrevenlig hushjælp

Share

Den næste generation af robottter…

Da jeg tidligere testede iRobot Roomba 564, blev det den første gadget, jeg rent faktisk navngav. Og hvilket andet navn end James kan være passende, når der er tale om en robotstøvsuger? Den særligt dyrevenlige James har mange timer futtet trofast rundt i mit hjem og suget et væld af kattehår og andet støv til sig, men nu ser det ud til, dens dage er talte. James har nemlig fået en efterfølger – en ny dyrevenlig robotstøvsuger ved navn iRobot Roomba 780, og den skulle gøre op med nogle af de ankepunkter, jeg havde ved James … og lidt til.

Brugervenlig

Brugervenlighed er en af de vigtigste ting ved gadgets, for selvom de har nok så mange gode funktioner, ender de på hylden, hvis de er for besværlige at bruge. Sådan en gadget er iRobot heldigvis ikke. Som sin forgænger skal du blot pakke dyret ud, sætte den medfølgende ladestation op ad en væg og lade Roomba 780 lade helt op. Derefter er den klar til at hjælpe dig i din hverdag.

Roomba 780 har en stor ”clean”-knap i midten, men i modsætning til 564 har den nye version fået trykfølsomme knapper, og der medfølger nu en fjernbetjening, så du ikke behøver bøje dig ned, hvis du vil stoppe robotten under dens huslige pligter. Alt du skal gøre er blot at trykke på clean-knappen eller bruge fjernbetjeningen, og Roomba vil analysere dit rum, støvsuge og selv køre tilbage til ladestationen, hvis den synes, den er færdig, eller den er ved at løbe tør for strøm. Der medfølger en dvd med iRobot, hvor du kan se flere demonstrationsvideoer, hvis du føler dig på meget usikker grund, men sørger du blot for at have fjernet de værste ledninger og forhindringer i robottens vej, er Roomba utrolig let at bruge. Selv indstilling af, hvilke dage og tidspunkter, du gerne vil have, at Roomba 780 skal støvsuge dit hjem på, var nem at foretage via de trykfølsomme knapper på robotten.

Se også:  iRobot Roomba J7+ [TEST]: Intelligent robotstøvsuger i drønlækkert design

Rengøring

Ligesom Roomba 564 bruger Roomba 780 mere tid på at støvsuge min stue, end jeg selv ville gøre, men fordelen er, at jeg ikke skal gøre det, og den kan komme ind under sofaen og andre svære steder. 780 virkede også til at støde mindre hårdt ind i sine omgivelser, og derudover oplevede jeg, at Roomba 780 havde en mere behagelig støvsugerlyd end Roomba 564, da den ikke var så højfrekvent. En lille detalje som alligevel gør forskel, når robotten kører, mens jeg er hjemme.

Roomba 780 er ligesom 564 optimeret til kæledyrsejere og er også optimeret til at håndtere dyrehår, halvgumlet tørkost, kattegrus og lignende, men en af de store ankepunkter, jeg havde ved Roomba 564, var at hårene fra mine langhårskatte (og mig selv) var svære at fjerne fra børsterullerne i robotten. Det har firmaet dog ændret ved at lave nogle ekstra beskyttelseskapper, og selvom problemet ikke helt er fjernet, er det betydeligt forbedret.

En anden praktisk opgradering er en særlig støvbeholder-indikator. I manualen på 564 anbefalede de, at man tømte støvbeholderen efter hver støvsugning, hvilket de færreste vil gøre, men med den nye indikator, kan du vente med at tømme beholderen, til indikatoren lyser. Igen en lille ting, men praktisk i hverdagen. Roomba skriver derudover i pressemeddelelsen at både batteri og støvdetektorteknologien er forbedret. Jeg har ikke oplevet problemer med at løbe tør for batteri ved 564, men har du et stort hus, vil du måske kunne sætte pris på 780’erens boostede batteri. Om 780 samler mere støv op end sin forgænger var umiddelbart svært at vurdere, men den fangede umiddelbart det støv og hår, der lå på gulvet. Med 780’eren følger også to virtuelle vægge med, som du kan bruge til at afspærre f.eks. et hjørne af din stue, men disse virtuelle vægge kan også bruges som Lighthouses, der hjælper din robot rundt i dit hjem. Igen en praktisk detalje – især til de større hjem.

Se også:  Ny intelligent iRobot-støvsuger kender dine behov og undgår hundebæ

Slut med støvsugning?

Jo mere minimalistisk dit hjem er jo bedre vil en rengøringsrobot fungere, men du vil i de fleste tilfælde selv skulle finde støvsugeren frem indimellem for at fange nullermændene der, hvor robotten ikke kan. Dog er iRobot guld værd – især for os med husdyr, da robotten betyder, at du slipper for meget støvsugning i løbet af ugen og ikke kommer hjem til hårtotter og støv.

Og så står et spørgsmål tilbage … hvad skal jeg mon kalde min nye James?


iRobot Roomba 780
  • Pris
4.5
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
iRobot
Roomba
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S