Dyk ned i spændende teknologiske film

Dyk ned i spændende teknologiske film

Share

I næste uge starter den store filmfestival CPH:DOX med teknologi og videnskab som et af fokuspunkterne

Copenhagen International Documentary Film Festival – eller med det mere mundrette navn CPH:DOX -starter i næste uge nærmere bestemt d. 15. marts. Og hvis du gerne vil udvide din horisont indenfor den teknologiske verden, er der er masser af spændende film at tage ind og se.  

Er du klart på åbningsdagen, kan du for eksempel se filmen ”Pre-Crime”, der omhandler den øgede overvågning i verden. Filmen er en doku-thriller, der i bedste Minority Report-stil handler om brugen af nye algoritmer og big data til at forhindre forbrydelser – før de bliver begået! Det kan dog også skabe problemer, for kan vi stole på forudsigelserne?

Filmen ”Cyborgs Among us” tager fat i cyborgs og teknologi, der ændrer vores biologi og giver os ekstra evner. Du kan i filmen både se de muligheder, der allerede eksisterer samt høre, hvilke dilemmaer de nye levende maskiner giver.

Mennesket bliver også sat mod maskinen i filmen ”AlphaGo”, der handler om den sydkoreanske verdensmester, der for et par år siden blev besejret af Googles kunstige intelligens DeepMind i det strategiske brætspil Go.

Derudover er der masser af andre film med teknologiske og videnskabelige vinkler – samt mange andre interessante temaer. Selvom festivalen hedder CPH:DOX, behøver du dog ikke befinde dig i København for at få en spændende ny oplevelse. Her kan du se programmet for filmfestivalen og sortere pr. emne, dato eller, om arrangementet finder sted i København, Sjælland, Fyn eller Jylland.  

CPH:DOX er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden med knap 100.000 besøgende sidste år. Udover dokumentarfilm er det også muligt at opleve kunstudstillinger, debatter, filmevents, skole og familieprogram og meget mere.

Filmen Pre-Crime handler om at forhindre forbrydelser, før de sker

Del denne