Home » Bærbar computer » Duel: Ultrabook versus MacBook Pro
Duel: Ultrabook versus MacBook Pro

Duel: Ultrabook versus MacBook Pro

Share

Apple MacBook Pro 13”

Teknologi: Mac OS X 10     Skærmstørrelse: 13”     Pris: 15.999 kr.

Styresystem

5/6 stjerner

Apples styresystem har sat barren for, hvor brugervenligt og grafisk flot et styresystem kan laves. Om man kan lide det, er en smagssag, men måden alt glider på og ikke mindst systemets stabilitet kan ingen anfægte. Du kan få mange programmer til Mac, men ikke helt så mange som til Windows. Så alt i alt dødt løb.

Specifikationer

5/6 stjerner

Du må ”nøjes” med en Core i5-processor, men den er på 2 GHz og faktisk ret kvik. Apple får dog tæv af Lenovo på dette punkt, da du ”kun” får 512 GB ssd – men til gengæld fine 16 GB hukommelse ganske som hos Lenovo. 

Skærmkvalitet

6/6 stjerner

Apples skærme har ofte taget teten, og det lever skærmen op til her. Den 13,3” store skærm har en opløsning på hele 2560 x 1600 pixel, men ikoner mv. bliver ikke for små, da styre-systemet automatisk justerer dem (det kan du også justere selv). IPS LED-skærmen har glans og kraft, der bare er imponerende. Der er mere genskin end hos Lenovo, men klart en skærm, der er et niveau over.

Se også:  Asus opdaterer ZenBook-laptop med høj skærm

Design og vægt

5/6 stjerner

Trods et flot design fra Lenovo sætter Apple sig på guldet. De 0,7 mm, som MacBook Pro er tykkere, er givet godt ud – den opleves som mere solid. Vægten er på 1,4 kilo, og maskinen føles også noget tungere end Lenovo. Derfor dødt løb her.

Tastatur

6/6 stjerner

Apples tastatur er enten elsket eller hadet, men faktum er, at når du har vænnet dig til de lækre knapper med såkaldt saksemekanisme og vandring på 1 mm, så er de ret behagelige at skrive på. Her får du lidt mere modstand i tasterne end hos Lenovo, og du har hele tiden en klar fornemmelse af, at dit input er ”modtaget”. Det opleves anderledes end Lenovo, men er mindst lige så godt.

Se også:  Dell XPS 15 [TEST]: Drømmebærbar til businessmanden

Detaljerne

3/6 stjerner

Den store touchpad uden knapper kombineret med touch-ID og en lysende touchbar i toppen sikrer hurtig adgang til de mest brugte funktioner. De lækre features og den gode stereolyd er ikke bare luksus, men særdeles praktisk.

Pris

6/6 stjerner

Apples maskiner er dyre sager. Målt i ren ydelse giver Lenovo-maskinen mere for pengene.

Testholdet mener

6/6 stjerner

Skiftet til Mac kan være vanskeligt, men vil du prøve, er denne MacBook Pro absolut et skud værd. Den er bestemt i den dyre ende, men kvaliteten er også i den helt høje klasse. Selv den eksklusive Lenovo X1 Carbon kan ikke helt være med. Generelt er der tale om en godt udrustet maskine, der vil kunne holde i mange år – det er i hvert fald vores erfaring med Apples bærbare. Vi kårer MacBook Pro som duellens knebne vinder. 

TAGS
Bærbar
Laptop
MacBook Pro
Thinkpad

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S