Home » Bærbar computer » Duel: Ultrabook versus MacBook Pro
Duel: Ultrabook versus MacBook Pro

Duel: Ultrabook versus MacBook Pro

Share

Er Apples bærbare Mac’er bare lækkert design og alt for dyre, mens Windows-pc’er giver mere for pengene? Her duellerer to lette bærbare

Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Teknologi: Windows 10     Skærmstørrelse: 14”     Pris: 16.039 kr.

Styresystem

5/6 stjerner

Da Windows 10 kom, fik Windows den lethed og gennemskuelighed, som et godt styre-system skal have. Windows er stadig ikke helt så intuitivt som Apples OS; til gengæld tilbyder Windows-miljøet på mere software, også flere specialiserede programmer. Så dødt løb her.

Specifikationer

6/6 stjerner

Med en Core i7-processor i nyeste generation, 1 TB ssd og 16 GB hukommelse er X1 Carbon ikke lysår foran konkurrenten, men dog bedre bestykket. Alene harddisken er dobbelt så kraftig. Så klar sejr her.

Skærmkvalitet

5/6 stjerner

Skærmen på 14” er lidt større end Mac’ens, og den står blændende godt. ”IPS Antiglare LED” giver en god oplevelse, når der skal arbejdes. Skærmen har ikke meget genskin og står skarpt. Den mangler dog glans og opløsning sammenlignet med MacBook Pro.

Se også:  Samsung Galaxy Book2 Pro 5G [TEST]: Suveræn letvægtsbærbar med stor skærm og masser af power

Design og vægt

5/6 stjerner

Der er klasse over X1 Carbon-designet. Med en tykkelse på kun 14,9 mm er maskinen særdeles mobil. Vægten er på kun lige over et kilo – her banker den MacBook Pro. Alt målt og vejet er der dødt løb, da Apple-computeren virker stærkere og mere vridningsstabil.

Tastatur 

6/6 stjerner

Lenovo har på mange måder sat standarden for, hvordan et godt tastatur skal skrues sammen. Med de let skålformede taster rammer du altid plet. Der benyttes samme mekaniske princip som hos Apple, så selvom de to tastaturer ikke opleves ens, er de lige gode.

Detaljerne

5/6 stjerner

Kombinationen af den store touchpad, finger-aftrykslæser og den kendte røde cursor i midten, gør ThinkPad’en til erhvervslivets ”darling”. Den gør ikke meget væsen af sig, men alt fra det indbyggede kamera, hvor du let kan tilgå Skype eller andre videotjenester, til de skridsikre fødder under maskinen giver en solid kvalitetsfølelse.

Se også:  Lenovo 500e Chromebook [TEST]: Den overlever det hårde skolemiljø

Pris

3/6 stjerner

Lenovo leverer meget høj ydelse – det kombineret med det underspillede design og den høje kvalitet betyder, at vi anerkender prisen. X1 Carbon er en ”executive”-model og ikke billig, men det er en maskine, du kan have glæde af i mange år.

Testholdet mener

5/6 stjerner

Lenovo er det sikre valg, hvis du vil have en Windows-baseret arbejdshest, du kan tage med på job og uddannelse mange år frem. ThinkPads har bevist deres værd, og denne X1 Carbon-model skuffer på ingen måde. Den leverer, hvad du forventer, men heller ikke mere. MacBook Pro er mere spændende. Men er du vant til Windows, skal du være parat til at tage det store spring, som det er at skifte styresystem.

TAGS
Bærbar
Laptop
MacBook Pro
Thinkpad

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S