Home » Hovedtelefoner og højttalere » Duel på tv-lyd [TEST]: Soundbar versus højttalersæt
Duel på tv-lyd [TEST]: Soundbar versus højttalersæt

Duel på tv-lyd [TEST]: Soundbar versus højttalersæt

Share

Hvilken type højttaler er bedst til at give tv-lyden et tiltrængt løft, en lydbar eller et sæt streaminghøjttalere? Det lader vi komme an på en prøve i denne duel – med en måske lidt overraskende vinder

Sonos Beam 2

Teknologi: Lydbar (uden subwoofer) • Størrelse: 65,1 x 10 x 6,8 cm • Pris: 3749 kr.

Teknologi

Med lydbarens fremadrettede højttalere, højttalere i siden og passive enheder, der booster bassen, er der ingen tvivl om, at Sonos er teknologisk mest avanceret. Den håndterer Dolby Atmos og andre ægte surroundformater, som Argon ikke kan formidle. Ved stereogengivelse har den dog ikke samme høje standard.

Design

Den meget enkle lydbar er hverken stor eller prangende. Den er nærmest anonym. Den pæne overfladefinish er et plus, uanset om du hænger lydbaren op på væggen eller stiller den på en hylde under tv’et.

Tilslutning – kablet

Lydbaren tilsluttes normalt via HDMI Arc. Alligevel kunne det have været rart med flere indgange, for eksempel fra analoge kilder, som Argon har. Så ikke optimalt, men alt andet lige godkendt, da der er tale om en lydbar.
Tilslutning – trådløst

Se også:  Denon Home Sound Bar 550 [TEST]: Smart allround-højttaler til hjemmebiffen

Beam 2 er jo primært et trådløst produkt, og integrationen med andre enheder – herunder surroundhøjttalere og subwoofer – er eminent. At kombinere Beam 2 med andre Sonos-enheder er ekstremt let. Læg dertil talegenkendelse, AirPlay m.m., og Beam 2 får ”fuld plade” her.

Betjening og ibrugtagning

Beam 2 er meget nem at sætte op. Slut et HDMI-kabel til dit tv, og du er kørende. Herfra kan du justere på mange forskellige parametre – og flere, end du kan med Argon Fenris. Til gengæld kræver justeringer, at du skal bruge en app, hvor Fenris også har en fjernbetjening. Så dødt løb her.

Lydkvalitet

Beam 2 leveres uden subwoofer, og vil du have Sonos’ trådløse sub med, bliver prisen meget pebret. Lydbaren har passive basenheder, der godt nok booster bassen, men aldrig så dybt og kraftigt som med en subwoofer. Ved film kommer lyden godt ud i rummet, og du får bedre surround end med konkurrenten. Til musik er Beam 2 ikke særlig god.

Se også:  Sonos Port [TEST]: Smart løsning – men kun til Sonos
Pris

Sonos’ produkter er generelt højt prissat, og det gælder også Beam 2. Du kan få lydmæssigt lige så gode lydbarer med subwoofer for samme pris. Når det er sagt, så er Beam 2 faktisk blandt de bedre fra Sonos, når vi ser på forholdet mellem pris og ydelse.

Testholdet mener

Beam 2 er Sonos på godt og mindre godt. Integrationen med andre Sonos-produkter er forbilledlig. Har du Sonos i forvejen, er det oplagt at vælge Beam 2. Men isoleret set er lydbaren lidt for dyr i forhold til lydkvaliteten. Den manglende subwoofer er et minus. Beam 2 er dog overlegen på ren surroundlyd, når du ser film.

TAGS
Argon
Højtalersystem
Sonos
soundbar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S