Home » Printer » Duel på printer-teknologi: Blæk versus laser
Duel på printer-teknologi: Blæk versus laser

Duel på printer-teknologi: Blæk versus laser

Share

Laser: HP Laserjet Pro MFP M255dw

Teknologi: Farvelaser • Opløsning: 600 x 600 dpi • Pris: 2100 kr.

Betjening og ibrugtagning

Opsætningen er meget enkel – farvelaseren skal kun pakkes ud – resten er installeret. Selve opsætningen er også let, men den kræver lidt mere af dig, da du får flere muligheder. Heldigvis kan man let gå tilbage i menuerne. Vi måtte starte op et par gange, før vi var igennem det hele.

Vurdering: 4/6 stjerner

 Funktioner

Du får alt det, du har brug for i en moderne farvelaserprinter – herunder at kunne printe fra din smartphone, men også trådløst fra computer, USB eller kablet netværk. Du kan også printe duplex, men må undvære den kopifunktion, som blækprinteren tilbyder.

Vurdering: 4/6 stjerner

Hastighed

En laserprinter er normalt lidt længere tid om at udskrive første print end en blækprinter. Men at den også er en smule langsommere, når vi printer flere sider, havde vi ikke forventet.

Se også:  To vidt forskellige hovedtelefoner i duel [TEST]: Kablet versus trådløs

Vurdering: 5/6 stjerner

Forbrugsstoffer

Det er yderst let at skifte toner på printeren, da det hele er bygget ind i én enhed. Prisen pr. print er lidt lavere end med blækprinteren. Men da du – modsat blækprinteren – skal skifte hele modulet med alle farver, kan du komme til at betale meget for hvert print, hvis du for eksempel udskriver langt flere tekst- end farvesider. Og på den baggrund taber laseren her.

Vurdering: 5/6 stjerner

Printkvalitet – tekst

Det er på dette punkt, laserprinteren historisk har haft et forspring, men nu er forskellen lille. Vi noterer, at tekst står mere rent og mere rigtigt her. Printeren holder stregerne helt skarpe.

Vurdering: 6/6 stjerner

Printkvalitet – farve

På standardpapir i standardopløsning giver denne farvelaser et forrygende flot billede. Der er masser af kontrast og sort gengives helt sort. Til præsentationer og lignende er den fremragende. Men den leverer ikke samme glans og mulighed for ægte fotokvalitet som blækprinteren, så det bliver et nederlag.

Se også:  Motorola One Action vs. Nokia 7.2 [TEST]: Budgetmobiler i direkte duel

Vurdering: 4/6 stjerner

Støj og plads

Laseren fylder ikke ret meget og er i det hele taget fint anonym. Den støjer en smule. Modellen er bygget til at håndtere op til 40.000 sider om måneden. Alt i alt en kneben sejr her.

Vurdering: 5/6 stjerner

Pris

Denne farvelaser er virkelig skarpt prissat, og med i prisen får du en farvepatron. Der er dog ikke tale om en multifunktionsmodel.

Vurdering: 4/6 stjerner

Testholdet mener

Denne laserprinter er god til prisen, selvom vi savner multifunktionsdelene. Den er kompakt bygget og med et overkommeligt støjniveau. Til gengæld skuffer den noget på hastigheden, hvor den ikke kan hamle op med blækprinte-ren. Til gengæld leverer den overraskende flotte farveprint på almindeligt papir.

Samlet vurdering: 4/6 stjerner

 

 

TAGS
blækprint
duel
laserprinter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S