Home » Mus » Duel på ergonomi: Trådløs versus kablet mus
Duel på ergonomi: Trådløs versus kablet mus

Duel på ergonomi: Trådløs versus kablet mus

Share

Skærmarbejde med den traditionelle, flade mus er kendt for at belaste underarmen og skabe pres på håndleddet. Disse gener kan man slippe for eller i det mindste reducere ved at skifte til en mere lodret orienteret mus. Men hvilken? AOD har sat en dyr veteran op mod en billig begynder

Logitech MX Vertical

Teknologi: Trådløs mus     Pris: 899 kr.

TEKNOLOGI

5 af 6 stjerner

Logitech har bedre end mange konkurrenter fået styr på sin trådløse teknologi, så det er helt uproblematisk at parre en af disse enheder med en computer, hvilket alle vi brugere sætter pris på. MX Vertical-musen leveres med en lillebitte Unifying-receiver, som rager beskedne 7 mm ud fra en USB-A-port og gør det muligt at tilslutte op til seks kompatible enheder. Alternativt kan musen fungere via Bluetooth eller det medfølgende kabel, som også bruges til opladning af musens batteri.

Se også:  Kendt gamingmus opgraderes – blandt andet nyt scroll-hjul

KVALITETSINDTRYK

6 af 6 stjerner

MX Vertical er en gennemført lækker mus af kunststoffer i høj kvalitet med en behagelig finish. Her mærker du prisklassen – Logitech skal vinde duellen på dette punkt. Den er over 600 kr. dyrere end konkurrenten i denne testduel.

BRUGERVENLIGHED

5 af 6 stjerner

Denne mus er meget behagelig i brug. Hvis man foretrækker den lodrette (57 grader) håndstilling.

FUNKTIONER

5 af 6 stjerner

Logitech tilbyder ikke flere knapper end Trust, men Option-appen rummer en del muligheder for at personalisere MX Verticals markørindstillinger. Især finder vi det smart, at man kan sænke hastigheden vilkårligt ved præcisionsarbejde som eksempelvis billedbeskæring. Lidt langhåret er det, at man kan oprette sine egne indstillinger til specifikke programmer, som man vælger på skrivebordet.

PRIS

3 af 6 stjerner

Logitech er storleverandør af økonomiske mus og tastaturer til pc-industrien. Firmaets flagskibsprodukter ligger dog normalt i prislag, som udelukker bundling med computere, og så må den enkelte bruger vurdere, om den lækre udførelse og de spændende features er prisen værd. I det mindste kan man holde en god timepris ved at bruge et par sekunder sammen med Google og finde et godt tilbud. Vi har set priser ned til 599 kr.

Se også:  HP Omen Photon Wireless Mouse [TEST]: Kvik og trådløs gaming-mus

TESTHOLDET MENER

5 af 6 stjerner

Den næsten lodrette udformning af en ellers traditionel kvalitetsmus er efter vores vurdering et ergonomisk fremskridt, som kan gøre det mindre anstrengende at arbejde ved en computerskærm. Blandt de individuelle indstillinger sætter vi størst pris på den variable markørhastighed. MX Vertical-musen vil være en perfekt partner til Logitechs ergonomiske Ergo K860-tastatur eller det endnu lækrere Craft-tangentbord. Så er vi også oppe i et prislag som en billig bærbar.

TAGS
mus
trådløs mus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S