Home » Skærm » Duel på skærm-teknologi [TEST]: Gaming versus prof
Duel på skærm-teknologi [TEST]: Gaming versus prof

Duel på skærm-teknologi [TEST]: Gaming versus prof

Share

Hvilken pc-monitor er bedst: en gamingskærm eller en professionel kontorskærm? Det afhænger selvfølgelig af ens behov, men det er alligevel værd at teste i en direkte duel. For nogle gamingskærme er velegnede til mange opgaver. Her tester AOD to skærme fra samme producent og i nogenlunde samme prisleje

Acer Predator XB273U

Egner sig særligt til: Gaming     Skærmstørrelse: 27”     Pris: 3852 kr.

Teknologi – 5 af 6 stjerner

Med den høje opløsning og høje opdateringsfrekvens (op til 165 Hz via displayport) plus en responstid på blot 0,5 millisekund vinder gamingskærmen med et mulehår. Det er dog primært, fordi den har Nvidia G-Sync, hvilket giver endnu mere rolige og korrekte billeder i spil.

Opløsning – 5 af 6 stjerner

Begge skærme er på 2560 x 1440 pixel, og derfor er der dødt løb. Flere gamere foretrækker dog Full HD, som er den opløsning, mange spil kan håndtere.

Farver og farvedybde – 4 af 6 stjerner

Detaljerne står mere skarpt på gamingskærmen, men det sker på bekostning af farvedybden. Gamingskærmen har ikke helt den stoflighed og glød, som prof-skærmen har til overflod. Gamingskærmen klarer det over middel på grund af sin høje opløsning og det fine panel, men må trods alt se sig slået her.

Se også:  Er en 16:9-skærm ikke stor nok? Så skal du have en 16:18-skærm

Ergonomi – 6 af 6 stjerner

Det er fantastisk nemt at justere gamingskærmen og prof-skærmen. Så ren topkarakter til begge.

Test i spil – 6 af 6 stjerner

Ikke overraskende vinder gamingskærmen på dette punkt. Den har et roligt billede selv i de vilde spil, og har du et solidt grafikkort i pc’en, vil skærmen honorere med fabelagtige billeder!

Test til almindeligt brug – 3 af 6 stjerner

Hvis du ikke justerer på indstillingerne, når du bruger skærmen til almindeligt brug, vil du opleve lidt af en ”farvelade”. Farverne står med alt for meget glød på – det ser unaturligt ud og er lige til papirkurven, når vi taler en opgave som billedbehandling. Men brug lidt tid på de præ-indstillinger, som skærmen har, og du kan få et endog meget hæderligt billede. Så de fleste, der ikke har behov for prof-skærmens færdigheder, vil mene, at kvaliteten er rigelig god. Men trods dette et nederlag, der kan mærkes.

Se også:  Store 4K-møderumsskærme med whiteboard og mikrofon

Design – 3 af 6 stjerner

Designet skriger heldigvis ikke gaming og den trekantede fod i bunden er lavet solidt i metal. Alt i alt nydeligt. Skærmen har samme ramme som prof-varianten, der trods alt er pænere.

Pris – 4 af 6 stjerner

En 27”-skærm med høj opløsning og en meget høj opdateringsfrekvens står langt oppe på mange gameres ønskeliste. Og denne er faktisk i et prisleje – set i forhold til kvaliteten – som er over middel. Som gamingskærm er den bedre end mange af markedets priskonkurrenter.

Testholdet mener – 4 af 6 stjerner

På papiret ligner de to skærme hinanden på mange punkter. I praksis er der stor forskel, da gamingskærmen ikke er god nok til kreativt professionelt arbejde. Men til gaming byder skærmen på de funktioner, gameren ønsker. Til disse opgaver er Acer Predator XB273U mere end godkendt!

TAGS
Acer
Acer Predator
computerskærm
duel
gamingskærm
pc-skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S