Home » Kamera » Du skal filme med dit kamera i 2011
Du skal filme med dit kamera i 2011

Du skal filme med dit kamera i 2011

Share

Kigger man på alle de nyheder, der er kommet i løbet af efteråret og kigger lidt frem, er der ingen tvivl: HD-film i stillbilledkameraet er et must!

Efterårets nyheder kan efterhånden købes i butikkerne, og trenden er klar. Den samme trend som vi så på den store Photokina-messe i Köln tilbage i slutningen af september: Du skal have HD-film-mulighed – ikke kun i digital spejlrefleks, men også i kompaktkameraet.

Således er nærmest 90 % af Canons ikke-DSLR-kameraer i stand til at filme – enten i Full HD eller i 720P standarden. På DSLR-fronten vil man – hverken fra Canon eller andre – se andet end HD-film-mulighed i DSLR-kameraer.

Et godt eksempel er det nye Olympus E5, som på mange måder minder om den gode, gamle topmodel E3. Der er stadig tale om et hårdført kamera, men umiddelbart kan det være svært at spotte forskellen fra den gamle til den nye. Men E5 har netop film med HD indbygget.

[pt id=’2011543′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Panasonic leverer 3D-udstyr lige fra film til hjemmebiografen. Her en opsætning med et 3D-kamera der filmer pigen som så kan betragtes live på en skærm foran.”‘]

Nikon viser også klart med deres D3100, at der satses på området. De har, som nogle af de første, autofokus på filmfunktionen. Det er en mulighed, som er savnet, og mange brugere har efterlyst.

Tilbehør i lange baner

Du kan filme med DSLR i en kvalitet, som er professionel. Faktisk er der allerede et par film og et afsnit af den berømte serie ”House” (kan ses i HD på Canal+), som er filmet med et DSLR. House er skudt med et Canon 5D Mk II og en række objektiver.

Se også:  Canon klar med vild hybrid: 45 MP fullframe og 8K raw-video i kompakt krop
[pt id=’2011544′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Et Canon Eos DSLR som filmkamera! Her påsat stativ modlysblænde stor LCD-skærm lamper og meget mere. Denne slags løsninger findes der mange af efter DSLR er blevet udbredt og kan bruges som HD-filmkamera.”‘]

Du kan dog ikke nøjes med DSLR i den professionelle branche, da der er nogle begrænsninger i forhold til dybdeskarphed med mere. Men det bliver brugt mere og mere som et supplement til de ægte videokameraer.

Derfor er der et stort marked af underleverandører – tredjeparts udviklere – der laver tilbehør til netop DSLR. Her er tale om stativer, lamper og ikke mindst mikrofoner.

Det er nemlig svært at lave ordentlig lyd, og den indbyggede mikrofon i et kamera er sjældent god nok. Derfor har stort set alle DSLR med filmfunktion da også en minijack-indgang til ekstern mikrofon.

[pt id=’2011545′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Olympus Pen med stereomikrofon. Det er ikke kun DSLR der skal have bedre lyd når der filmes i HD med kameraet er budskabet.”‘]

Print fra film

Når du filmer, skal der også kunne printes herfra – når der er tale om HD-opløsning, er der jo mulighed for at få gode billeder.

Her er de to nyeste Pixma printere fra Canon interessante (MG8150 med diasmulighed til 2.600 kroner og MG6150 uden dias til små 1.600 kroner). De har software med, så du kan printe direkte. Du beder for eksempel printeren om at finde 10 forskellige såkaldte frames – enkeltbilleder i filmen – og så kan du vælge herfra. Du kan naturligvis også vælge selv manuelt.

Se også:  Spejlløse kameraer [STORTEST]: Fang sommerens magi i flotte fotos
[pt id=’2011542′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Gamle hæderkronede Leica lever stadig og tak for det. Her er det en speciel titanmodel af deres kompaktkamera (cirka tre gange større end et Canon Ixus!). Lækkert – prisen vil du ikke vide. Men du kan jo gange kursen på engelske pund med 19.800 og du har en idé om hvad du skal betale hos den lokale forhandler!”‘]

Men E5 har netop film med HD indbygget.Fidusen er, at du så får detaljer med, som måske mangler i det frame, du har valgt. Denne type funktioner er noget, vi med garanti vil se mere til i fremtiden.

Film giver øget salg af video

Man kunne tro, at når man nu kan filme med sit stillbilledkamera og i en meget høj kvalitet, ville det give et mindre salg af ægte videokameraer, men i praksis siger salgstallene noget andet. For selvom video er et marked, der er lidt stagneret, så viser de seneste undersøgelser, at det giver fokus på video.

John Cooper er Photo Video Project Manager fra Canon Europe, og han forklarer: ”Når folk ser de muligheder, de får, når de filmer med et stillbilledkamera, får de ofte interessen for video.

Derfor ser vi en øget interesse og salg af vores videokameraer. Det er især HD-camcordere med flash hukommelse, der er i vækst”.


TAGS
Canon
HD
Olympus
videokamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S