Home » Styresystem » Du kan lave dine præsentationer online
Du kan lave dine præsentationer online

Du kan lave dine præsentationer online

Share

For ti år siden var stort set alle præsentationer produceret i programmet Powerpoint fra Microsoft, men i dag er der andre attraktive alternativer, som endda kører direkte i browseren

Man skulle måske ikke tro det, men der er visse fordele ved at lave sine præsentationer online frem for på installeret software. De fleste onlinetjenester er enten gratis eller meget billige at anvende, og præsentationerne kan redigeres og vises på alle computere via en browser, så man kan være sikker på, at de ser ens ud både ude og hjemme.

Typisk gemmes tidligere versioner af præsentationer også løbende, så man altid kan rulle tilbage til en tidligere backup-version. Læg dertil, at man kan arbejde sammen om at lave fælles præsentationer over nettet, og at de kan deles med et link frem for via en tung e-mail – og pludselig kan det nærmest virke som en lettelse at lave sine præsentationer online.

[pt id=’2034376′ size=’large’ link=’file’]

 

Er man dybest set glad for Microsoft Powerpoint, men gerne vil vove springet ud i at lave præsentationerne på nettet, er det oplagt at se på Powerpoint Online, der minder meget om softwareversionen, blot med lidt færre valgmuligheder. I samme kategori falder også Google Slides og Apples iCloud Keynote, der er let at gå til for Powerpoint-brugere.

Se også:  Nyt gratis Microsoft-program redder dig, når det ser sortest ud

Google Slides virker dog mere komplet end Powerpoint Online, mens Keynote rummer nogle spændende ekstrafunktioner såsom flotte diagrammer baseret på data, som man blot taster ind i en tabel. Der er rigeligt med både praktiske og veldesignede skabeloner at vælge mellem alle tre steder.

Lidt sjovere og mere avanceret bliver det hos Slides.com og Sliderocket, hvor der er langt flere elementer, animationer og overgange at lege med. Hos Slides er præsentationerne bygget op af HTML-kode, så man ligesom med en hjemmeside kan integrere videoer fra Youtube, tabeller, billedshows og meget mere direkte i ens præsentation.

Faktisk kan Slides.com læse et utal af koder, alt fra xml og Java til php, python og sql, så der skulle være lidt at lege med for de teknisk kyndige. Alligevel er brugerfladen veldesignet og overskuelig – faktisk i stil med den hos Sliderocket, som også er en forbilledlig tjeneste.

Her er alle tænkelige funktioner samlet i et lækkert design og bag det flotte ydre gemmer sig funktioner som dynamiske data, så man kan trække opdaterede aktiekurser, twitterfeeds og lignende ind i præsentationen.

Se også:  Guide: Skab endnu flottere dokumenter i Word

Samtidig kan man aflure, hvordan ens præsentationer bliver set af andre, for der er brugerstatistik tilknyttet det enkelte slideshow, som hurtigt kan blive interessant at analysere, hvis ens præsentation deles med andre. Tidligere Powerpoint-slides kan importeres og eksporteres efter redigering, hvilket gør tjenesten meget alsidig og anvendelig for de fleste.

Sprælsk design

Hvis man i stedet har lyst til at prøve noget helt nyt, så hop over til Haiku Deck, hvor man let og intuitivt kan bygge imponerende præsentationer – eller videre til Prezi, der er endnu mere banebrydende.

Hos Prezi laver man ikke nummererede slides, men arbejder med et stort lærred, hvor man kan zoome ind og ud og svæve frit rundt i. Det fører til nogle meget levende og dynamiske præsentationer, som kan give et suverænt overblik, hvis de bliver brugt rigtigt.

[pt id=’2034377′ size=’large’ link=’file’]

 

Prezi er til gengæld en af de få eneste tjenester, hvor man ikke kan eksportere præsentationer til Powerpoint-format. Men PDF-eksporten fungerer fint, ligesom hos alle konkurrenterne. Alle tjenester rummer et eller andet omfang af gratis lagerplads i skyen fra 100 MB til hele 10 GB.


TAGS
Guide
Microsoft
powerpoint
Præsentation
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S