Home » Andet » Du danske Sommer, jeg elsker dig – indtil naboen tænder sin Soundboks
Du danske Sommer, jeg elsker dig – indtil naboen tænder sin Soundboks

Du danske Sommer, jeg elsker dig – indtil naboen tænder sin Soundboks

Share

Det er højsommer, og udendørslivet kalder.

Det forrige nummer af AOD bragte i den anledning en udførlig artikel om mange af de herlige apparater, som man kan tage med sig ud i det fri, hvis man har lyst til at flytte indendørs adspredelser udendørs: højttalere, hovedtelefoner, tablets, mobile projektorer og meget andet.

Det offentlige rum tilhører os alle, og vi har alle lov til at opholde os i det. Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at AODs trofaste læsere fører sig frem i dette rum med den fornødne savoir vivre.

Men der er unægtelig iblandt os nogle mennesker, der har et endog meget gavmildt forhold til deres foretrukne underholdning, navnlig når det gælder musik. Alle skal da have lov til at lytte med!

Flygter fra musikken

Hvis denne gavmildhed begrænses til kortere perioder, er det vel til at holde ud. Selv bor jeg i Skagen, og musikken med mere flyder i rigt mål fra talløse spille-steder under Skagen Festival og i den famøse uge 29. Men herregud, det får ende.

Værre er det nok i hovedstaden. En af min hustrus tidligere kolleger bor i en lejlighed på Islands Brygge i København, og hun og hendes mand har måttet sælge deres fjerntliggende sommerhus for at købe et, der ligger tættere på hovedstaden.

Se også:  Menneskeligt set: Er det gode det bedstes fjende?

De kan nemlig ikke holde ud at være i lejligheden om sommeren. Lydbilledet på Bryggen skal være af en art, der får den berømte Sangerkrig på Wartburg i 1207 til at blegne. Derfor flygter de ud i sommerhuset og passer deres arbejde derfra.

Nu skal du høre …

Et beslægtet fænomen knytter sig til kollektiv transport. Fremkomsten af mobiltelefoner har ikke netop forøget visse menneskers opfattelse af diskretion. Hvorfor skal vi sidde i togkupeen og påtvinges de mest intime detaljer fra den telefonerendes privatliv?

Man kan naturligvis bestille plads i en stillekupe, men jeg tøver med at anbefale det. Hvis man er i besiddelse af blot en smule retfærdighedssans, vil man uvægerlig begynde at koge indeni på grund af andres tolkning af ordet ”stille”. Og man vil jo nødig føre sig frem som sur killjoy.

Love thy neighbour

Jeg har selv oplevet lidt af en omvæltning, da min hustru og jeg for tre år siden flyttede i rækkehus. Tidligere var vores nærmeste nabo et forsamlingshus, der kun sjældent blev brugt. Rækkehuset er bekvemt og har alt det, vi kan forvente af en bolig. Beliggenheden er forrygende. Men vi er desuden blevet begavet med noget nyt: Naboer, som er kommet særdeles tæt på.

Se også:  Menneskeligt set: Ingen moderne bekvemmeligheder hos Bedstemor And

Min mor yndede at sige, at haven har man til at holde naboerne på afstand, mens man lever sit liv på terrassen. Den holdning kan man ikke ret nemt udleve i et rækkehus.

Det er naturligvis en vanesag, og vi lærte hurtigt at indstille os på situationen. Man får automatisk en vane med at optræde diskret, samtidig med at man inddrager sine naboer i sit liv. Det er heldigvis ikke svært med de naboer, vi har i dag.

Nå. Bella musica og alt det andet: Det går jo nok alt sammen. Og lad mig så slutte, som jeg begyndte – hos Thøger Larsen: Du danske Sommer, min Hilsen tag, du lyse Nat og du lyse Dag!


TAGS
menneskeligt set
sommer
sommerferie

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S