Home » Software » Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering
Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering

Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering

Share
Bedre batterilevetid

Fall Creators Update hjælper også med at forlænge batterilevetiden. Det sker med en smart funktion, Strømsparetilstand, hvor Windows styrer din processor og sætter den i en lavstrømstilstand, når den ikke arbejder med vigtige sager. Ved at sænke strømforbruget – Microsoft hævder, at det reduceres med op til 11 procent – får din batterilevetid en væsentlig forbedring.

Programmer og apps, der kører stille i baggrunden, får beskåret deres andel af processorkraften, mens programmer, som du bruger nu og her, og som har brug for masser af saft og kraft til at fungere problemfrit, bliver ikke påvirket. Derfor får du ingen ubehagelige bivirkninger som følge af denne funktion.

Strømsparetilstand er slået til som standard, når du indstiller din pc til strømbesparelse eller Balanceret (anbefalet) tilstand i Windows 10. Hvis du vælger Høj ydeevne, er den deaktiveret.

Nyt og flydende design

Microsoft har arbejdet hårdt på at forbedre udseendet og brugergrænsefladen i Windows 10, og du ser nogle af resultaterne af det arbejde i Fall Creators Update. Designet, som ikke rigtig har fået et dansk navn, er lanceret som ”Fluent Design” – flydende design.

Se også:  Kæmpe Windows-opdatering kan hentes nu

Grundideen i det nye udseende er ifølge Microsoft blandt andet lys, bevægelse og dybde. Fluent Design anvender gennemsigtige effekter, som skal friske Windows 10 lidt op og samtidig gøre det nemmere at bruge, uanset hvad du er i færd med. Med tiden vil vi få flere tilføjelser til designet, blandt andet med en opdatering i foråret 2018 med kaldenavnet Redstone 4.

De største forandringer findes i Handlingscentret, som åbnes nede i højre hjørne af skærmen og lægger sig ude i siden. Her er elementerne blevet bredere og ”lettere” i deres design. Startmenuen har også fået tilføjet elementer fra Fluent Design, og den kan nu ændres både vandret og lodret.

Sådan bruger du den nye Microsoft Store
1 En ny butik

Før den nye opdatering havde Windows Store et ikon på computerens Proceslinje, så du hurtigt kunne få adgang til at installere apps. Ikonet er der stadigvæk. Det har blot fået farver og fører dig direkte til Microsofts app-butik. Alt er stor set som før. Microsoft har kun ændret lidt i designet, så det passer sammen med ikke-Windows-produkter som Xbox One.

Se også:  Sådan ser Windows' nye startmenu ud
2 Søg i butikken

Startsiden viser de mest populære apps og spil. Klik på en af fliserne for at få flere oplysninger. Foroven finder du kategorierne ”Apps” og ”Spil”, som er genvejen til tilgængelige Windows-apps, mens ”Musik” og ”Film og TV” er genvej til køb og leje af musik, film og tv-serier. Skriv det, som du leder efter, i søgefeltet øverst til højre.

3 Køb fra butikken

windows-opdatering8

Når du har valgt noget ud, vises flere oplysninger. Er det et spil med funktionen ”Xbox Play Anywhere”, kan det også spilles på spillekonsollen Xbox One uden køb af ekstra kopi. Meget af softwaren er gratis, men noget koster, og den eventuelle pris vises. Klik på knappen ”Køb”, og følg derefter vejledningen for at installere appen eller spillet på din pc og eventuelt at betale.

TAGS
opdatering
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S