Home » Software » Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering
Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering

Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering

Share
Alle de nye funkioner

Fall Creators Update byder på Microsofts 3D-platform Mixed Reality, bedre batterilevetid og begyndelsen på den nye, grafiske brugerflade ”Fluent Design”.

Med Fall Creators Update downloadet og installeret på din pc, begynder alt det sjove. Nemlig at tjekke alle de nye ting, som Microsoft har tilføjet. En lang række funktioner er inkluderet i denne opdatering, så vi nøjes med at fokusere på de mest spændende.

Verden i 3D

Windows Mixed Reality er nok den mest bemærkelsesværdige nyhed. Platformen har potentiale til at ændre den måde, du i fremtiden interagerer med din pc på. I bund og grund betyder det, at du kan bruge Windows 10 og forskellige programmer i VR-omgivelser (virtual reality). Firmaer som Asus, Dell, HP og Lenovo har skabt særlige headsets til Windows Mixed Reality.

Du kan udforske Windows og de forskellige Mixed Reality-programmer gennem en portal, som gør det muligt at gå rundt i et virtuelt hjem og derinde aktivere ting.

windows-opdatering13

Microsofts app-butik er fyldt med små programmer som Mixed Reality Viewer, der hjælper dig i gang med den nye 3D-platform.

Paint 3D, Microsofts nytænkning af sin klassiske Paint-software, har også fået en lille genopfriskning. Du kan nu lave 3D-kunst og se det i enten VR-omgivelser med headsettet eller placeret i den virkelige verden ved hjælp af AR (augmented reality). Du behøver ikke noget smart headset.

Se også:  Guide: Sjove og flotte teksteffekter

Du kan bruge en Windows 10-bærbar eller -tablet med et bagudvendt kamera. Kame-raet fanger den virkelige verden, mens Windows 10-appens Mixed Reality-viser placerer 3D- modellen i det virkelige billede på enhedens skærm, og du kan se din enhed fra forskellige vinkler. Appen Mixed Reality-viser hentes gratis i Microsoft Store.

Bruger du Edge, Microsofts standardbrowser i Windows 10, får du endnu mere ud af Creators Fall Update, da opdateringen tilføjer en række nye funktioner. Du kan igen knytte yndlings websteder til proceslinjen for nem adgang.

windows-opdatering12

Det nye ”flydende design” kan blandt andet ses i Handlingscenteret, hvor informa-tionerne vises som brede fliser, ofte med app-ikoner.

Browseren håndterer også PDF-filer og e-bøger bedre, hvilket gør det til et meget alsidigt værktøj. Hvis du har en skrivepen, kan du også skrive og notere i PDF og e-bøger, hvilket er nyttigt, hvis du bruger din pc til studier.

Se også:  Stor opdatering til Galaxy S10 - nu kan mobilen det samme som Note10

Du kan også åbne og udfylde PDF-formularer. Hvad angår e-bøger, synkroniseres læsningen med din Microsoft-konto, så du altid kan fortsætte fra, hvor du slap, når du skifter til en anden enhed.

Mixed Reality – hvad koster det?
windows-opdatering11

Windows Mixed Reality er en blanding af AR (augmented reality) og VR (virtual reality), som forandrer vores måde at bruge Windows 10-pc’en på.

En af de mest spændende nye funktioner i Fall Creators Update er understøttelsen af Windows Mixed Reality. Sammen med opdateringen har en række store navne også lanceret deres bud på enheder til brug med Microsofts 3D-plaform. For eksempel har Acer lanceret sit første Windows Mixed Reality-headset, en skærm eller et visir til montering om hovedet; til cirka 3700 kroner.

Dell har Visor, som inklusive controllere kan købes for 3200 kroner. Begge priser ligger langt under prisen på VR-headsets som for eksempel HTC Vive (næsten 6000 kroner). Andre headsets med en mixet virkelighed er HP Windows Mixed Reality Headset, Lenovo Explorer, Asus Windows Mixed Reality Headset og Samsung HMD Odyssey. Med opbakning fra så kendte fabrikanter ser fremtiden for Windows Mixed Reality ganske god ud.

TAGS
opdatering
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S