Home » Software » Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering
Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering

Alt du bør vide om den seneste Windows-opdatering

Share

Har du hentet eller fået den seneste store opdatering til Windows 10, så læs med her. Datatid TechLife går i dybden med Fall Creators Update og fortæller, hvordan du får mest mulig glæde af nyhederne i opdateringen

Da Windows 10 blev lanceret i 2015, lovede Microsoft, at det blev den ultimative version af Windows, men at den til gengæld ville få nye funktioner og store opdateringer et godt stykke ud i fremtiden. Softwaregiganten har holdt sit ord med udgivelsen af Fall Creators Update, som er den seneste pakke med nye og opgraderede funktioner, der kan down-loades gratis.

Efter Creators Update fra foråret 2017 og Jubilæums-opdateringen fra 2016, giver Fall Creators Update en bred vifte af funktioner og værktøjer.

Som navnet antyder, er mange af disse nye funktioner rettet mod kreative formål, såsom redigering af hjemmevideoer og fotos og udforskning af 3D-verdener i Microsofts såkaldte Mixed Reality. Der er dog også nogle seriøse og dybtgående opdateringer, som gør Windows 10 endnu mere sikker.

Se også:  Stor Windows-opdatering klar: Her er nyhederne

Vi har på de næste sider samlet de største ændringer og mange af de nye, spændende funktioner, og vi ser på, hvordan de vil ændre den måde, du bruger Windows 10 på. Naturligvis vil det ikke hjælpe særlig meget med sådan en guide, hvis du ikke kan bruge funktionerne. Derfor viser vi også, hvordan du downloader og installerer Fall Creators Update, hvis det ikke allerede er sket automatisk. Vi giver også tip til, hvordan du gør det på den nemmeste og mest sikre måde.

Fall Creators Update er en gratis opdatering til alle Windows 10-brugere, og den er blevet testet af Microsoft og en lange række frivillige, så du burde kunne downloade og installere den uden at opleve problemer.

windows-opdatering6

Du skal installere den version af Fall Creators Update, som passer til din processor,
32- eller 64-bit.

Opdateringen i hus

Den store, kreative opdatering fra Microsoft bliver rullet ud i bølger i løbet af nogle måneder. Hvis du endnu ikke har fået den, kan du her se, hvordan du henter den.

Se også:  Stor Windows-opdatering klar: Her er de nye funktioner

Windows 10 er et brud med tidligere versioner af Microsofts styresystem. I stedet for at skulle købe et nyt styresystem med års mellemrum, får du, udover eventuelle fejlrettelser, konstant større og mindre opdateringer og dermed et styresystem, som løbende får nye funktioner gratis. Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig om kompatibilitet. Kan din pc eller enhed køre Windows 10, betyder det, at du også kan installere og køre Fall Creators Update.

Som med tidligere store Windows 10-opdateringer, for eksempel Jubilæums-opdateringen, blev Microsoft Fall Creators Update udrullet som en automatisk opdatering, men i bølger. Udrulningen begyndte i oktober 2017, men varer hen over adskillige måneder.

windows-opdatering5

Du kan se, om Fall Creators Update er installeret korrekt, ved at tjekke versionsnummeret.

Mange pc-ejere skal ikke gøre noget for at få Fall Creators Update. Windows 10 henter den stille og roligt ned i baggrunden, når du laver noget andet. Når det er gjort, informerer systemet dig om, at opdateringen er klar til at blive installeret.

At frigive opdateringen i bølger er ikke en måde at snyde nogle brugere på. Microsoft vil nemlig undgå, at firmaets servere ikke overbebyrdes af millioner af brugere, der vil have opdateringen med det samme.

Det giver også Microsoft mulighed for at overvåge opdateringens succes og fange eventuelle fejl eller problemer. Opstår der den slags grus i maskineriet, kan Microsoft arbejde med det, mens opdateringen stadig er ved at blive rullet ud.

Er du ivrig efter at prøve Fall Creators Update, og er opdateringen endnu ikke nået til din maskine, så findes der en nem måde selv at downloade og installere opdateringen på. Se de næste sider i vores vejledningsguide. Her viser vi dig metoden, som fører dig gennem hele processen.

Hvis du fortryder
windows-opdatering4

Når de ti dages ”prøvetid” er udløbet, har du ikke mulighed for at rulle Fall Creators Update tilbage. Medmindre du laver en fuld Windows 10-geninstallation.

Når du har installeret Fall Creators Update, får du 10 dage til at teste de nye funktioner. Hvis du ikke kan lide opdateringen, eller der er problemer, kan du nemt rulle tilbage til en tidligere version af Windows 10. Det gør du under Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Genoprettelse.

Klik på knappen ”Kom godt i gang” under overskriften ”Gå tilbage til den tidligere version af Windows 10”. Nu vises et vindue, hvor du bliver spurgt om, hvorfor du vil vende tilbage til en tidligere version. Svar på spørgsmålet (det hjælper Microsoft med at forbedre fremtidige versioner), og klik på ”Nej tak” i det næste vindue.

Her bliver du spurgt, om du vil tjekke for opdateringer. Klik på ”Næste” i det følgende vindue, derefter “Næste” igen, indtast dine Windows-login-oplysninger. Klik til sidst på ”Gå tilbage til tidligere build”, og Fall Creators Update afinstalleres.

1 2 3 4Næste

TAGS
opdatering
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S