Home » AOD Pro » Virksomheder vil droppe adgangskoderne her i 2021
Virksomheder vil droppe adgangskoderne her i 2021

Virksomheder vil droppe adgangskoderne her i 2021

Share

I takt med at virksomheder i stigende grad hackes på grund af stjålne passwords, er der mange der overvejer andre løsninger end brugen af de problematiske adgangskoder

Tiden er kommet til at droppe passwords helt.Det er den virkelighed vi nærmer os, mener forskere hos 451 Research og Yubico. De to virksomheder har undersøgt, hvad forskellige virksomheder har af planer for at imødegå det stigende problem med, at adgangskoder lækkes, kopieres, glemmes og ikke mindst snydes ud af folk.

Deres konklusion er klar: Næsten tre fjerdedele af alle virksomheder har fuld gang i at investere i løsninger, hvor der bruges multi-faktor-godkendelse, MFA.

En del er endda gået videre og arbejder med godkendelser, der slet ikke kræver passwords for at logge ind. Præcist hvad disse løsninger er, oplyser de to virksomheder dog ikke, men fortæller at lysten til at skifte de eksisterende løsninger ud, er drevet af, at mange har været udsat for lækager.

Se også:  Pas på fupmails om corona: Hackere udnytter Covid-19
Mange virksomheder holder fast

At skifte til andre løsninger end adgangskoder betyder dog ikke, at den hellige gral er fundet. Forskerne advarer om, at der stadig er mange farer derude. De oplyser for eksempel, at 22 procent af virksomhederne mener, der kan være problemer med sms-baseret godkendelse; for de har set en stigning i tyveri og kopiering af sim-kort.

I pressemeddelelsen fortæller forskerne fra de to virksomheder, at undersøgelsen har vist et stort behov for stærk sikkerhed med en enkel brugeroplevelse, men at mange virksomheder desværre stadig holder fast i de mindre effektive løsninger og vaner.


TAGS
Adgangskode
password
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S