Home » Andet » Dronerne er over os
Dronerne er over os

Dronerne er over os

Share

Droner kan være sjovt legetøj, men vær lige opmærksom på, hvordan du må flyve med dem. Reglerne i Danmark er nemlig strammere end i andre lande

Man skal som bekendt lære, så længe man lever. Således troede jeg, at droner var et anliggende for entomologien: I et bistade er der én dronning.

Hertil kommer op til 50.000 arbejdere (hunner) og 100-150 hanner, der ikke drømmer om at bidrage med arbejde. Deres eneste opgave er at befrugte dronningen. Disse hanner kalder man droner.

Parallellen til vores samfund ligger ligefor, men lad nu det være. –

Vergeltungswaffe-1

Når man i dag hører og læser om droner – og det sker oftere og oftere – er insekter det sidste, man kommer til at tænke på. Droner er i dag betegnelsen for de førerløse fly, som blandt andet bliver brugt af alle sider i krigen i Syrien. Men det er der faktisk ikke noget nyt i. Tyskerne bombarderede fra juni 1943 storbyer i Sydengland med V1-raketter. Krydsermissiler, før man opfandt krydsermissiler. Eller droner, førerløse fly.

Se også:  Tag på ekspedition i havets dyb med ny undervandsdrone

Moderne droner er ikke så lidt mere avancerede end V1. V1 havde intet navigationssystem, så man pegede blot raketten i retning af for eksempel Brighton. Rækkevidden afhang af brændstoffet. Når det slap op, faldt dronen ned. Heldigvis lykkedes det Royal Airforce at skyde 75 procent af V1’erne ned.

Go ahead and get crazy

Nu er en anden betydning mildt sagt begyndt at brede sig: droner som legetøj og som værktøj. Siden oktober 2012 har en række droneentusiaster afholdt begivenheden NodeCopter, og siden har denne event fundet sted henved 24 gange.

Her mødes 15-60 udviklere og bliver delt op i grupper på tre. Hvert hold får tildelt en Parrot AR Drone 2.0, der er en af de mest populære droner på markedet.

Specifikationerne er ganske imponerende for sådan en bitte flyver (den vejer 380 gram): Wi-Fi, cpu på 1 GHz, 125 MB hukommelse, kamera foroven og forneden, Linux osv. Deltagerne bruger så dagen på at programmere dronerne og lege med dem.

Se også:  Skæve og skøre droner

Programmere? Ja, ifølge NodeCopter-folkene er det: ”kedeligt at styre dronen med telefonen, lad os programmere den!”. Eller som de udtrykker det: ”Go ahead and get crazy”. Ved dagens slutning præsenterer hvert hold sine resultater.

Hold tungen lige i munden

Var det noget for dig at prøve denne leg? I så fald er der nogle forholdsregler fra Trafikstyrelsen, som du skal huske. Danmark har nemlig strammere regler for droneflyvning end andre lande:

• Flyvehøjde må ikke overstige 100 m
• Minimumsafstand til offentlige
flyvepladser: 5 km
• Minimumsafstand til militære områder: 150 m
• Minimumsafstand til militær flyvestation: 8 km
• Minimumsafstand til bymæssig
bebyggelse: 150 m
• Minimumsafstand til større offentlig vej: 150 m
• Minimumsafstand til uheldssteder: 200 m
• Minimumsafstand til politistationer, fængsler
og arresthuse: 150 m
• Minimumsafstand til kongehusets
ejendomme: 150 m

Og så må man naturligvis ikke flyve hen over andre mennesker. Det gør overskriftens ordlyd en smule tvivlsom.


TAGS
Drone
Parrot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S